Go back

KV Kortrijk – W-B (28-11): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Speeldag 17 plaatst Waasland-Beveren tegenover KV Kortrijk. De wedstrijd wordt afgewerkt in het Kortrijkse Guldensporenstadion op zaterdag 28 november om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Christophe Delacour. 

De laatste drie confrontaties tussen W-B en KVK in Kortrijk werden gewonnen door de thuisploeg, telkens werd het 2-1. In oktober vorig jaar scoorde Ivan Santini twee keer voor rood-wit -de winning goal pas in blessuretijd- en prikte Renaud Emond tegen voor geel-blauw. Rooskleuriger zijn de statistieken van de onderlinge duels in 2015. Dit jaar stonden beide ploegen al twee keer tegenover elkaar, twee keer op de Freethiel. Op Valentijnsdag werd het 1-0 na een doelpunt van Milos Maric en op 1 augustus, de eerste thuiswedstrijd van W-B van dit seizoen, werd het 2-1. Emond, Zinho Gano en Elohim Rolland (foto) zorgden toen voor de goals.

Zowel W-B als KVK staan momenteel stabiel in de middenmoot van het klassement. Kortrijk staat dicht bij een Play-off I-plaats en nestelt zich bij een zege wellicht in de top zes. Wint W-B, dan doet het haasje over met de West-Vlamingen in de stand. Beide clubs kunnen zaterdagavond dus een uitstekende zaak doen in het klassement. Bij een gelijkspel verandert er in principe weinig. Opvallend: KV Kortrijk verkeert in uitstekende doen want verloor voor het laatst op 25 oktober. Intussen volgden drie gelijke spelen, o.a. tegen Anderlecht en Standard Luik, en een overwinning tegen KV Mechelen.

Kortrijk-trainer Johan Walem zag in de aanloop naar het duel met W-B enkele spelers uitvallen. Nebojsa Pavlovic zit een schorsing uit en sterkhouder Elohim Rolland is enkele weken out met een scheurtje in de hamstrings. Daarnaast liep Hervé Kage een knieblessure op tijdens de training. Maar ook Stijn Vreven zag een van zijn pionnen afhaken: Deni Milosevic heeft nog te veel hinder aan de hamstrings en is er niet bij in Kortrijk.

 Thibault Moulin is er na een speeldag afwezigheid wel weer bij. De middenvelder is hersteld van zijn blessure aan de quadriceps en werd weer opgenomen in de wedstrijdkern. Ook voor Senne Van Dooren is er weer plaats in de selectie. Gary Coulibaly moet uitkijken want staat nog steeds op één gele kaart van een automatische schorsing.

 

wedstrijdselectie kvkwbe