Go back

KV Kortrijk – W-B (28-11): nuttige info

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren trekt op zaterdag 28 november naar het Kortrijkse Guldensporenstadion voor de confrontatie met KV Kortrijk. De wedstrijd wordt afgetrapt om 20.00 u. Supporters van W-B die de verplaatsing maken wordt gevraagd rekening te houden met enkele aangescherpte veiligheidsmaatregelen (zie onder). Hier een overzichtje van alle relevante informatie.

 • Adres: de bezoekersingang bevindt zich in de Meensesteeneg aan de rechterzijde van de zittribune (plannetje 3.4)
 • Bezoekers: 888 zitplaatsen beschikbaar voor bezoekende supporters
 • Prijs: €20 voor volwassenen, €10 voor -12-jarigen
 • Er is geen combiregeling van toepassing
 • Bijzondere bepalingen eigen aan het Guldensporenstadion:
  • Het is toegelaten om eten en drank mee te brengen in de tribunes. Schenkbladen (metaal, karton…) mogen niet gebruikt worden buiten de kantines om dranken mee te nemen. In de voor het publiek toegankelijke plaatsen is alleen het gebruik van plastieken of herbruikbare bekertjes toegestaan.
  • Het is toegelaten om het stadioncomplex te betreden met toeters. Die toeters mogen enkel manueel bediend worden en aangedreven door lucht (geen drijfgas).
  • Het is toegelaten een megafoon te gebruiken als stemversterker.
  • Het is toegelaten om niet elektronisch versterkte muziekinstrumenten te gebruiken.
  • Het is toegelaten om te zwaaien met vlaggen. Die vlaggen mogen niet groter zijn dan 1,5 x 1,5m (2,25 m²). Indien de vlaggen bevestigd zijn aan een stok, dan moet die stok flexibel, hol en licht zijn en vervaardigd uit plastiek uit één stuk met een maximum hoogte van 1m50.
  • Het is toegelaten te zwaaien met ‘bandieri’s’ (2 stokken per vlag). Dezelfde voorwaarden als het zwaaien met een vlag gelden.
  • Het is toegelaten een vlag, spandoek, slogan groter dan 3m² op te hangen aan de achterwand van de tribune.
  • Het is toegelaten een grote vlag boven de hoofden te laten rondgaan. Die vlag mag niet groter zijn dan 30m².
  • Het ophangen van vlaggen, spandoeken, slogans… zowel voor aanvang van de wedstrijd, als het wegnemen na de wedstrijd, gebeurt onder begeleiding van de stewards.
  • Het is verboden om te gooien met papiersnippers, confetti…
  • Het is verboden andere clubkleuren te dragen dan de gangbare clubkleuren voor de desbetreffende wedstrijd.

 

Gelieve ter plaatse rekening te houden met volgende extra veiligheidsmaatregelen:

 • Tassen en zakken van gelijk welk type worden niet toegestaan in het stadion. Ook de handtassen van de dames niet.  Er zijn ook geen lockers of ruimten voorzien om deze op te bergen. De bezoekende supporters kunnen ze wel in de bussen achterlaten.
 • Er wordt extra controle van kledij bij de ingangen van het Guldensporenstadion voorzien door de stewards, met ondersteuning van de spotters. Het Guldensporenstadion wordt twee uur voor de wedstrijd geopend teneinde -gezien de mogelijke vertragingen- een laattijdig betreden van het stadion te vermijden. M.a.w. tijdig afzakken naar het stadion is de boodschap. De poorten van het stadion worden reeds geopend om 18.00 u.
 • Er zullen enkel en alleen bezoekende supportersbussen worden toegestaan in de buszone achter tribune 4. Voor personenwagens van de bezoekende supporters wordt wel voldoende parkeergelegenheid voorzien op de Meensesteenweg voorbij de spoorwegbrug (zie plannetje).
 • Alle drank (bakken bier e.a.) moet zich reeds in de bagageruimte van de bezoekende bussen bevinden bij aankomst (bagageruimte gesloten) en de bagageruimte mag niet geopend worden vooraleer de veiligheidsperimeter verlaten is.
 • Pyrotechnisch materiaal (voetzoekers, bengaals vuur, rookpotten…) is en blijft ten strengste verboden in het stadion. Er zal via de verschillende kanalen worden op gewezen dat -buiten het feit dat ze bij voetbalwet per definitie verboden en heel gevaarlijk zijn- het niet gepast zou zijn ze te gebruiken in en rondom het stadion, met het risico op een ongecontroleerde stormloop en paniek tot gevolg.

 

Volgende supportersclubs leggen een bus in naar Kortrijk:

 • Beverboys
 • WB De Groene
 • Freethielvrienden
 • De Zuute (vertrek vanuit Brecht en Hemiksem)
 • Moet Kunnen
 • De Duif, samen met WB United

 

Routebeschrijving:

Er wordt gevraagd om niet op GPS te rijden, gezien die de bestuurders door de “zone Kortrijk” stuurt. Er wordt uitdrukkelijk gevraagd de hierna vermelde reisweg(en) te volgen!

 1. Via de E17 (komende vanuit de richting Gent): Afrit 2 (Kortrijk-Zuid) nemen – vervolgens: “R8 Kortrijk” – “Kortrijk-West” (R8) – afrit 11 (Bissegem) – rechts richting Kortrijk tot aan het Guldensporenstadion.
 2. Via de E403 (A17) (komende vanuit de richting Brugge): Op E403 niet afslag “Kortrijk – Gullegem” nemen, maar rechtdoor en dan afrit 5 (Wevelgem – Bissegem) nemen – vervolgens: rechts richting Bissegem tot aan het Guldensporenstadion.
 3. Via de A19 (komende vanuit de richting Ieper): R8 richting Kortrijk Zuid – Centrum volgen – afrit 11 (Bissegem) – vervolgens: links richting Kortrijk tot aan het Guldensporenstadion.
 4. Via de E403 (A17) (komende vanuit de richting Doornik-Moeskroen): Afrit 5 (Wevelgem – Bissegem) nemen – vervolgens: rechts richting Bissegem tot aan het Guldensporenstadion.

De parking voor de bezoekende bussen bevindt zich in de Meensesteenweg, vanaf punt 3.4 (normale bezoekersingang) tot aan de Spoorwegbrug, in de richting Kortrijk. De parking voor de bezoekende persoonlijke voertuigen bevindt zich in de Meensesteenweg, vanaf de Zwingelaarsstraat tot aan de Spoorwegbrug, in de richting Kortrijk.

 

Parkeerzone bezoekende supporters - wedstrijden KV Kortrijk - wegenwerken Bissegem 2015

Stadsplan Kortrijk - wegomlegging werken Bissegem - september-november 2015