Go back

Stijn Vreven: “We speelden met te veel schroom”

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

“Eigenlijk was de wedstrijd al na twaalf minuten gespeeld”, opende Stijn Vreven de persbabbel na afloop van de 3-1-nederlaag bij KV Kortrijk. “We hebben nauwelijks verdedigd in het eerste kwartier. Dan wordt het lastig om een wedstrijd te winnen. Dit is hetzelfde verhaal als in de voorbije weken. Pas als een wedstrijd zo goed als gespeeld is, gooien we alle druk van ons af en beginnen we plots duels te winnen en te vechten voor tweede ballen.”

“In de tweede helft zag ik geen verschil tussen Kortrijk en ons, maar goed, met die voorsprong kon Kortrijk natuurlijk achterover leunen”, vervolgde Vreven. “Het is geen schande om hier te verliezen, maar met die mentaliteit speelden we ook. Ik baal ervan, want ook hier hadden we kunnen winnen. Maar wij spelen nog altijd met te veel angst en schroom. Wij durven precies niet winnen en zijn veel te nederig. We zijn nog erg onvolwassen wat dat betreft. We speelden als jonge kerels tegen een volwassen KV Kortrijk”, aldusĀ de oefenmeester.