Go back

W-B gaat onderuit bij KV Kortrijk: 3-1

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft een 3-1-nederlaag geleden op het veld van KV Kortrijk. De thuisploeg nam een droomstart en had al na twaalf minuten een dubbele voorsprong uitgebouwd. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. W-B herstelde na de pauze het evenwicht, maar botste op een rode muur.

Stijn Vreven voerde één wijziging door in zijn basiself voor de wedstrijd bij KV Kortrijk. Deni Milosevic werd centraal op het middenveld vervangen door Thibault Moulin, die terugkeerde uit blessure. Voorin koos Vreven dus opnieuw voor de tandem Zinho Gano – Livio Nabab. Bij KV Kortrijk kon trainer Johan Walem niet rekenen op Nebosja Pavlovic en Elohim Rolland.

Kortrijk had voor deze partij slechts twee doelpunten geïncasseerd en had ook nog niet verloren in het Regenboogstadion. Geel-blauw gewaarschuwd, maar de thuisploeg nam desondanks een flitsende start. Na eerst al gedreigd te hebben met enkele corners, stond na tien minuten al de 1-0 op het bord. Adam Marusic passeerde te makkelijk zijn man en werkte af met een gekruist schot. W-B reageerde, maar werd koud gepakt op een vlijmscherpe counter. Kristof D’Haene stak het veld over en bediende Thanasis Papazoglou, die van dichtbij raak kopte.

De malaise werd nog groter voor W-B toen Merveille Goblet een schot van Papazoglou niet kon klemmen, Stijn De Smet was er als de kippen bij om de 3-0 tegen de touwen te tikken. Geel-blauw probeerde wel wat terug te doen. Verder dan wat halve kansen van onder anderen Livio Nabab, Steeven Langil en Moulin kwam het niet. De beste kans was nog voor Zinho Gano: hij passeerde Darren Keet, maar Benoît Poulin stond nog in de weg. Net voor de pauze lukte het dan toch voor W-B. Gano verlengde een schot van Gary Coulibaly en verraste zo Keet: 3-1.

KV Kortrijk plooide terug in de tweede helft; voor de thuisploeg moest het dan ook niet meer bij een 3-1-tussenstand. W-B botste dan ook steevast tegen een rode muur. KVK deed zijn reputatie als stugge en organisatorisch sterke ploeg alle eer aan. Op de counter had het nog een paar kansjes via De Smet en Marusic. W-B bleef Kortrijk onder druk zetten. Bescheiden pogingen van Nabab, invaller Floriano Vanzo en Langil konden niets meer aan de score wijzigen. Het bleef 3-1.

Woensdagavond al komt W-B opnieuw in actie. Dan wacht de achtste finale in de Croky Cup op het veld van KV Mechelen.

 

KV Kortrijk: Keet; Van Loo, Poulin, Chanot, Tomasevic; Marusic, De Mets, Van Eenoo, D’Haene (92′ Verstraete); De Smet (84′ Kis), Papazoglou (72′ Kamara)

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Coulibaly, Buatu (55′ Moren), Demir; Myny (46′ Vanzo), Moulin, Maric (k), Langil; Nabab (75′ M’Sila), Gano

Doelpunten: 10′ Marusic 1-0, 12′ Papazoglou 2-0, 26′ De Smet 3-0, 43′ Gano 3-1

Gele kaarten: 43′ De Smet, 44′ Marusic, 47′ Vanzo, 49′ Moulin, 57′ De Mets, 66′ Langil, 84′ Moren, 86′ Tomasevic

Scheidsrechter: Christophe Delacour