Go back

W-B haalt dubbele achterstand op tegen Westerlo: 2-2

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren moest het op speeldag 15, de laatste van de heenronde in de Jupiler Pro League, opnemen tegen rode lantaarn KVC Westerlo. Beide ploegen hielden elkaar na negentig minuten in bedwang. 2-2 werd het. Zo staat W-B halfweg de competitie met 17 punten op een tiende plaats.

Domper voor Stijn Vreven voor aanvang van de wedstrijd. Deni Milosevic kampte met te veel hinder aan de hamstrings en moest afhaken. Kapitein Milos Maric is er wel weer bij nadat hij vorig weekend nog geblesseerd moest toekijken tegen KV Mechelen. Olivier Myny werd centraal achter diepe spits Zinho Gano geposteerd, Steeven Langil en Floriano Vanzo bevolkten de flanken.

W-B nam meteen het initiatief en had na een kwartier spelen een prima kans via Vanzo. Zijn schuiver ging via de vingertoppen van Koen Van Langendonck en het doelhout in hoekschop. Westerlo nam dan over en kreeg op het halfuur zijn eerste kansen: ex-W-B’er Mohammed Aoulad dwong Merveille Goblet een hoekschop toe te staan, de kans voor Nils Schouterden die daaruit volgde werd opnieuw door Goblet in corner geduwd.

De bezoekers bleven aandringen, ook omdat geel-blauw niet meer in de buurt van Van Langendonck geraakte. Frédéric Gounongbe schoot over doel, maar stond buitenspel. Een minuutje later werd hij door Aoulad richting doel gestuurd en oog in oog met Goblet faalde Gounongbe niet: 0-1. Nog één kansje voor W-B vlak voor de pauze. Erdin Demir zette voor, Gano kon net niet goed genoeg bij het leer. Zo moest W-B halfweg achtervolgen na een ondermaatse eerste helft.

De eerste kans na de rust was een harde vrijschop van Milos Maric, Van Langendonck loste en in de herneming trapte Myny naast. Bij de eerste mogelijkheid voor de Kempenaren in de tweede periode was het meteen raak: Schouterden zette voor tot bij Gounongbe, die met een subtiel tikje zijn tweede van de avond tegen de netten werkte. Vreven greep dan in door Maric naar de kant te halen en Livio Nabab te laten opdraven.

Kort voorbij het uur had Steeven Langil een fraaie actie in huis in de Westelse rechthoek, de Fransman passeerde vier tegenstanders en trof hard raak in de verste hoek: 1-2. Geel-blauw drukte meteen door en ging op zoek naar de gelijkmaker. Kansen waren er wel, de 2-2 bleef uit. Nabab probeerde het een paar keer, met de kop en met een knal, en ook Langil dwong Van Langendonck tot een save. Aan de overzijde konden Aoulad en Schouterden hun pogingen niet kadreren.

Dan was het aan invaller Nabab om even de show te stelen: met een heerlijke passeerbeweging zette hij Nikola Petkovic in de wind en bediende hij Zinho Gano, die aan de tweede paal mocht afwerken: 2-2! En nog was het niet gedaan want beide ploegen hadden nog een uitstekende kans in blessuretijd. Met een beenveeg redde Goblet het schot van Molenberghs en net voor het laatste fluitsignaal liet Myny met een prima uithaal de dwarslat nog trillen. Het bleef 2-2, gezien het wedstrijdverloop een gouden punt voor W-B en een mentale opsteker.

 

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Maric (k) (61′ Nabab), Moulin; Langil, Myny, Vanzo; Gano

KVC Westerlo: Van Langendonck; Apau, Ruyssen, Schuermans, Petkovic; Cools (k), Hyland; De Ceulaer (45′ Lecomte), Aoulad, Schouterden (88′ Molenberghs); Gounongbe (78′ Visnakovs)

Doelpunten: 43′ Gounongbe 0-1, 58′ Gounongbe 0-2, 64′ Langil 1-2, 88′ Gano 2-2

Gele kaarten: 14′ Myny, 17′ Ruyssen, 20′ Jans, 20′ Schouterden, 57′ Vanzo, 69′ Hyland

Scheidsrechter: Laurent Colemonts

Toeschouwers: 4.201