Go back

W-B – KVC Westerlo (7-11): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Zaterdagavond ontvangt Waasland-Beveren KVC Westerlo op de Freethiel voor de laatste wedstrijd van de heenronde in de Jupiler Pro League 2015-2016. De partij wordt afgetrapt om 20.00 u. Scheidsrechter van dienst is Laurent Colemonts. 

Waasland-Beveren en KVC Westerlo stonden nog maar vier keer tegenover elkaar de jongste jaren. Twee keer in de eindronde van tweede klasse in het seizoen 2011-2012. W-B won toen twee keer van de Kempenaren (1-2 in Westerlo en 3-1 thuis) en promoveerde uiteindelijk naar de Jupiler Pro League. Ook vorig seizoen behaalde W-B een goed rapport tegen Westerlo. Thuis werd het 1-1, in ’t Kuipje 1-2 na doelpunten van Renaud Emond en David Destorme. Tot zover de statistieken, hoe relatief zulke cijfers zijn is al gebleken dit seizoen.

Relevanter zijn wellicht de recente vormcijfers van beide ploegen. W-B pakte zes op 15 in z’n jongste vijf duels dankzij twee overwinningen op verplaatsing bij STVV en OH Leuven. Thuis wist geel-blauw al even niet meer te winnen. Dat is geleden van de 2-1-zege tegen Zulte Waregem op 15 augustus. Westerlo boekte een vijf op 15 in zijn laatste vijf competitiewedstrijden. Het verloor vorig weekend met 0-2 tegen Club Brugge, maar pakte wel vier punten in z’n laatste twee uitwedstrijden. 2-2 werd het op het veld van Moeskroen-Péruwelz, 1-2 bij Standard Luik.

Westerlo-trainer Harm Van Veldhoven heeft een erg Belgische getinte groep met een mix van ervaren spelers en jonge talenten; al zijn het vooral de 25-plussers die speelminuten krijgen. Een vrij jonge verdediging wordt geleid door routinier Filip Daems. In doel geniet Koen Van Langendonck de voorkeur op Kristof Van Hout. De meest ervaren man op het middenveld, Maxime Annys, is er zaterdag niet bij wegens schorsing. Nieuwkomer Khaleem Hyland brengt centraal de nodige kwaliteit, Benjamin De Ceulaer doet dat voorin. Hij was al goed voor drie assists en twee goals. Topschutter is Frédéric Gounongbe met vier rozen.

In de selectie van W-B is er nog geen plaats voor Valtteri Moren. De Finse verdediger sloot nog maar recent aan bij de groepstrainingen. Stijn Vreven kan wel een beroep doen op zijn kapitein Milos Maric. De wedstrijdselectie bestaat voorlopig nog uit twintig namen, na de beloftewedstrijd tegen Anderlecht (vrijdagavond om 19.30 u. in het Puyenbekestadion) hakt de technische staf nog enkele knopen door. Gary Coulibaly heeft voorlopig vier gele kaarten achter zijn naam staan en riskeert één speeldag schorsing bij een vijfde.

 

wedstrijdselectie wbewes