Go back

W-B speelt extra oefenpot bij PSV: 3-1

Tekst & foto: Ward Callens

Waasland-Beveren werkte donderdagnamiddag een extra oefenwedstrijd achter gesloten deuren af tegen PSV Eindhoven. Het duel werd afgewerkt in het trainingscomplex van PSV, De Herdgang. De Nederlandse kampioen, die net als W-B met een mix van A-kernspelers en jongeren aantrad, won de partij met 3-1.

Bij Waasland-Beveren kreeg tester Joachim Osvold de kans om zich te tonen in de spits. Met rechtsachter Jordan Atheba verscheen ook een tweede speler op proef aan de aftrap. Atheba is een 21-jarige Belg en voormalig jeugdinternational. Hij kreeg zijn opleiding bij Standard Luik. Laurent Henkinet stond onder de lat. Heel wat spelers kregen rust.

W-B kwam al vroeg op achterstand na een doelpunt van Gaston Pereiro. Henkinet redde eerst nog de poging van Stijn Schaars, maar moest zich gewonnen geven in de rebound. Na een kwartier maakte W-B gelijk: de mooie dieptepas was van Zakaria M’Sila, de fraaie afwerking –kappen en laag binnen trappen- van Joachim Osvold. Net voor het halfuur kopte Nicolas Isimat-Mirin opnieuw na een hoekschop de 2-1 in doel, meteen ook de ruststand.

In de tweede helft verzamelde geel-blauw heel wat kansen, maar was het PSV dat tot scoren kwam. Een afvallende bal belandde voor de voeten van Pereiro, die hard raak trof: 3-1. Bij W-B zorgden o.a. Livio Nabab en Joachim Osvold nog voor doelgevaar en aan de overzijde trof Clint Leemans de paal. De laatste kans was voor invaller Maxim Nys, zijn volley werd gepakt door Remco Pasveer. Gescoord werd het niet meer. Zo eindigde de oefenpot in Eindhoven op een 3-1-zege voor de thuisploeg.

 

PSV: Pasveer; Rommens, Isimat-Mirin, de Wijs, Heesakkers; Vloet, Schaars (k) (77’ Leemans), Maher (46’ Paal); Locadia (46’ Narsingh), Pereiro (82’ Sanoh), Jozefszoon (65’ Pröpper)

Waasland-Beveren: Henkinet; Atheba (50’ Luyckx), Coulibaly, Van Dooren, Leemans (82’ Irawan); Maric (k), Lumanza (60’ Hebbelinck); Nabab, Vanzo, M’Sila (Nys); Osvold

Doelpunten: 8′ Pereiro 1-0, 17′ Osvold 1-1, 26′ Isimat-Mirin 2-1, 59′ Pereiro 3-1