Go back

W-B – STVV (21-11): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Zaterdagavond staat Waasland-Beveren op de Freethiel tegenover STVV. Het gaat om de eerste wedstrijd voor beide ploegen in de terugronde van de Jupiler Pro League. De partij wordt om 20.00 u. op gang gefloten door scheidsrechter Lawrence Visser. 

Nog niet zo lang geleden, op 3 oktober, namen W-B en STVV het al tegen mekaar op. W-B ging toen met de drie punten aan de haal op Stayen. Deni Milosevic, Zinho Gano en Olivier Myny maakten de Beverse goals, Rob Schoofs scoorde tegen voor de Kanaries. W-B stond voor die wedstrijd tiende in de stand, STVV zevende. Veel is er sindsdien niet veranderd op dat gebied: W-B staat nog steeds op de tiende plek, de Limburgers gedeeld zesde.

STVV maakte van de interlandbreak gebruik om twee nieuwe spelers vast te leggen: middenvelder en Zuid-Afrikaans international May Mahlangu en aanvaller Mohamed ‘Meme’ Tchité, die weinig introductie behoeft in België. Edmilson Junior gaf dan weer aan de club te zullen verlaten tijdens de wintermercato in januari. In hun laatste wedstrijd voor het vrije weekend gingen de Kanaries met 1-1 gelijk spelen op het veld van Sporting Lokeren na een controversieel doelpunt in blessuretijd van doelman William Dutoit.

Schoofs en Dutoit speelde tot dusver elke minuut in de competitie. Ook flankspeler Faycal Rherras staat nagenoeg altijd op het veld. Edmilson is de gevaarlijkste man bij STVV met vier goals en evenveel assists. Trainer Chris O’Loughlin kan zaterdag geen beroep doen op de geschorste Victorien Angban en o.a. Yohan Boli en Jean-Luc Dompé, beiden geblesseerd.

Stijn Vreven recupereert Valtteri Moren en Deni Milosevic in de wedstrijdkern. Hugo Sousa herstelt van zijn operatie en is er uiteraard niet meer bij. Ook Thibault Moulin ontbreekt. Hij traint nog individueel na zijn blessure aan de quadriceps. Goed nieuws voor Alec Luyckx. De 20-jarige middenvelder zit voor de tweede keer dit seizoen in de selectie. Gary Coulibaly heeft nog steeds vier gele kaarten achter zijn naam staan en riskeert één speeldag schorsing bij een vijfde kaart.

 

wedstrijdselectie wbestvv