Go back

W-B – STVV (21-11) gaat gewoon door

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

De wedstrijd tussen Waasland-Beveren en STVV van zaterdagavond 21 november gaat gewoon door zoals gepland. De Jupiler Pro League is het advies van het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken niet gevolgd en besloot de resterende wedstrijden in eerste klasse dit weekend niet af te gelasten. Hieronder het volledige persbericht van de Pro League.

“De Pro League werd deze morgen geïnformeerd van de aanbeveling van het crisiscentrum betreffende (onder andere) de afgelasting van de wedstrijden van 1ste Nationale Afdeling.

Zonder andere indicatie, heeft de Raad van Bestuur unaniem beslist om de 7 resterende te spelen wedstrijden van Jupiler Pro League NIET af te lassen. De Raad van Bestuur stelt vast dat het bedreigingsniveau 4 enkel voor het Brussels Hoofdstedelijke gewest geldt en dat het concert van Johny Hallyday in Paleis 12 gisteren gewoon is doorgegaan.

We herinneren eraan dat de maximale, verspreide voorzorgsmaatregelen bij de clubs zullen worden gerespecteerd en dat deze indien nodig in overleg met de lokale overheden nog zullen worden aangevuld. Indien er concreet aanwijsbare dreigingen gekend zijn bij de lokale overheden, zullen deze overheden overgaan tot de afgelasting van de wedstrijden hetgeen uiteraard hun bevoegdheid is.

Namens de Raad van Bestuur van de Pro League”

Zaterdagmiddag gaf ook de lokale overheid in de persoon van de Beverse burgemeester Marc Van de Vijver aan dat de wedstrijd kan doorgaan zoals gepland. Politie en club stellen alles in het werk om de veiligheid van onze supporters en bezoekers te waarborgen. Wij raden wel aan om waakzaam te zijn en vragen begrip voor de scherpe veiligheidsmaatregelen die van kracht zijn. Die extra controlemaatregelen werden genomen na overleg met de bevoegde instanties. Het gaat o.a. om volgende zaken:

  • Elke supporter zal bij de toegang tot het stadion gecontroleerd worden door stewards en/of politie.
  • Handtassen en rugzakken worden NIET toegelaten in het stadion!
  • Supporters wordt aangeraden tijdig naar het stadion te komen (vanaf 18.30 u. zijn de loketten open). Door de aangescherpte controle lopen de wachtrijen aan de ingangen mogelijk op.
  • Het gebruik van pyrotechnisch materiaal en voetzoekers in en rond het stadion is ten strengste verboden en in het huidige klimaat een zeer slecht idee.