Go back

W-B viert ook op de Freethiel tegen STVV: 2-1!

Tekst: Joris Heyens & Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren is de terugronde van de Jupiler Pro League 2015-2016 gestart met een verdiende thuisoverwinning tegen STVV. Geel-Blauw maakte in de tweede helft het verschil nadat het vroeg in de wedstrijd snel een achterstand ongedaan kon maken. Dankzij de zege staat W-B nu steviger op de tiende plaats. 

Stijn Vreven kon voor de partij tegen STVV opnieuw rekenen op Deni Milosevic en Valtteri Moren. Livio Nabab mocht voor de eerste keer dit seizoen naast Zinho Gano starten in de aanval. W-B begon het beste aan de wedstrijd, wat meteen twee corners opleverde. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor de bezoekers en leverde ook onmiddellijk een doelpunt op. Junior Edmilson kapte zichzelf met een knappe actie vrij en legde feilloos klaar op het hoofd van Cristian Cuevas.

Geel-Blauw was echter verre van aangeslagen en reageerde nog binnen de minuut. Het was rechtsachter Laurent Jans die met een gepaste voorzet het hoofd van Zinho Gano vond. De lange spits tekende voor zijn zesde van het seizoen. Zo stond het na tien minuten spelen reeds 1-1.

Beide ploegen namen daarna wat gas terug. Olivier Myny zette zich uitstekend door, maar kon vervolgens niet voldoende kracht in zijn schot zetten. Erdin Demir kon ook zijn kans gaan, hij kon zijn schot niet binnen het kader plaatsen. Vijf minuten voor rust kwam W-B nog aan een uitstekende doelkans. Nabab kreeg de bal met wat meeval tot bij Steeven Langil, wiens schot gevaarlijk afweek. Een goede parade van William Dutoit hield W-B van de voorsprong bij de rust.

Beide ploegen begonnen de tweede helft met een schot naast doel, maar het was W-B dat gaandeweg nadrukkelijker op zoek ging naar de drie punten. Invaller Floriano Vanzo kopte van dichtbij op doelman Dutoit terwijl aan de overkant Cuevas na een solo op de vuisten van Goblet besloot. 

Met nog een kwartier te gaan liet Stijn Vreven Zakaria M’Sila opdraven. Een wissel die van goudwaarde zou zijn, want amper drie minuten later bracht de middenvelder W-B verdiend op voorsprong. Een vrije trap van kapitein Milos Maric bereikte via het hoofd van Gano de vrijstaande M’Sila, die de bal knap overhoeks binnen legde. Het eerste doelpunt in de hoogste voetbalklasse van de Marokkaan.

In het wedstrijdslot was het de thuisploeg die nog kansen kreeg om de voorsprong verder uit te diepen. Gano kopte een prima voorzet van Jans over doel, terwijl Dutoit na een schitterende aanval van W-B David Destorme van een derde Beverse treffer hield. Dankzij deze verdiende thuisoverwinning blijft W-B in het klassement steviger op de tiende plaats staan.

 

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Myny (64′ Vanzo), Milosevic (75′ M’Sila), Maric (k), Langil; Nabab (82′ Destorme), Gano

STVV: Dutoit; Bagayoko, Erichot (46′ Nirisarike), Fernandes, Rherras; Hendrickx, Schils; Ono (70′ Tchité), Schoofs (k), Cuevas; Edmilson (85′ Lazaar)

Doelpunten: 9′ Cuevas 0-1, 10′ Gano 1-1, 78′ M’Sila 2-1

Gele kaarten: 19′ Cuevas, 43′ Gano, 45+1′ Milosevic, 58′ Fernandes, 74′ Rherras, 77′ Bagayoko

Scheidsrechter: Lawrence Visser

Toeschouwers: 3.543