Go back

Bekerverhaal voorbij voor W-B na nipte nederlaag bij KV Mechelen

Tekst: Martijn De Jonge & Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren is gestrand in de achtste finale van de Croky Cup na een 2-1-nederlaag bij KV Mechelen. Geel-blauw startte voor het eerst met Zakaria M’Sila in de basis, die coach Stijn Vreven bedankte met een doelpunt. Matchwinnaar was Nicolas Verdier met twee treffers. 

Stijn Vreven kon voor het tweede duel met KV Mechelen in enkele weken tijd niet rekenen op Jonathan Buatu, Deni Milosevic en Livio Nabab. Milos Maric kreeg rust. Daardoor dropte Vreven Zakaria M’Sila voor het eerst dit seizoen in de basis en was er tevens voor de eerste keer plaats voor Tortol Lumanza in de wedstrijdkern.

De wedstrijd startte met veel middenveldspel. In minuut acht werd het publiek wakker geschud door een doelpunt van Nicolas Verdier. De KVM-spits verlengde een diepe bal van Laurens Paulussen over Merveille Goblet in doel. W-B was meteen op achtervolgen aangewezen en na een individuele actie van Laurent Jans werd de inzet van de bezoekers beloond. Hij speelde de bal af naar M’Sila, die meteen verlengde tot bij Olivier Myny. De flankspeler zag de opgerukte middenvelder, die bal rustig in doel plaatste. W-B had na het doelpunt de bovenhand en kon KV onder druk zetten, maar zonder grote kansen te creëren. Net voor rust was er nog een harde trap van Verdier op de lat en een schot van Naessens op Goblet. Zinho Gano zette daar een trap in de handen van Jean-François Gillet tegenover.

In de tweede helft moest Goblet meteen zijn kunnen tonen op een schot van Rits. Een tiental minuten later was er opnieuw een lange bal naar Verdier. De spits leek de bal mee te nemen met de hand en plaatste de bal naast Goblet. Scheidsrechter Wim Smet gaf geen krimp en kende het doelpunt toe: 2-1. Met nog meer dan een halfuur op de klok, ging geel-blauw op zoek naar de gelijkmaker. Bescheiden pogingen van Gano en M’Sila werden telkens gekeerd door Gillet. De grootste kans was nog voor Myny, op aangeven van M’Sila, maar zijn inzet bleef kleven aan de vingertoppen van Gillet.

In het laatste kwart van de wedstrijd werd Tortol Lumanza in de ploeg gedropt. De 21-jarige middenvelder werd in extremis aan de wedstrijdselectie toegevoegd en sprokkelde meteen minuten. De bedrijvige Lumanza kreeg tien minuten voor tijd het gezelschap van een tweede debutant: belofte Kevin Hebbelinck kwam Steeven Langil aflossen. De 19-jarige flankaanvaller kon het tij niet meer keren, maar toonde zich veelbelovend voor de toekomst.

 

KV Mechelen: Gillet; Paulussen, Cocalic, Kosanovic, Volkov; De Witte (k) (57′ Van Damme), Hanni, Rits; Matthys, Verdier (67′ Veselinovic), Naessens (84′ Wolski)

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Coulibaly, Moren, Demir; Vanzo (75′ Lumanza), M’Sila (84′ Destorme), Moulin (k); Myny, Gano, Langil (80′ Hebbelinck)

Doelpunten: 8′ Verdier 1-0, 22′ M’Sila 1-1, 53′ Verdier 2-1

Gele kaarten: 40′ M’Sila, 72′ Vanzo, 75′ Cocalic, 85′ Hanni, 89′ Hebbelinck, 94′ Rits

Scheidsrechter: Wim Smet

Toeschouwers: 2.654