Go back

Beloften al zeker van top acht na winst tegen Zulte Waregem

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

De beloften van Waasland-Beveren hebben maandag hun plaats in de top acht veilig gesteld en zich zo verzekerd van deelname aan groep A na Nieuwjaar, wanneer de beloftecompetitie in twee wordt gesplitst. De Jonge Leeuwen hadden in principe genoeg aan een puntje in hun voorlaatste wedstrijd van de reguliere competitie, maar pakten in de slotfase nog de volle buit tegen Zulte Waregem. 

Uitblinkers genoeg maandagavond in het Puyenbekestadion. De jonge Beverse garde legde een zeer degelijke prestatie op de mat tegen hun reeksgenoten van Zulte Waregem en werd daar finaal ook voor beloond. Maximiliano Caufriez bekroonde in minuut 89 een sterke wedstrijd met de winnende treffer, een hard schot van buiten de rechthoek.

Beide ploegen konden beschikken over heel wat spelers uit de A-kern. Zo stonden bij W-B Laurent Henkinet, Valtteri Moren en Alec Luyckx op het terrein. Aan de overzijde verschenen o.a. Stephen Buyl, Nikola Storm, Alessandro Cordaro en Charni Ekangamene aan de aftrap, negen profs in totaal. Het was Karim Essikal, één van die jonge profs, die op het halfuur Henkinet tot een uitstekende save dwong met een schot in de korte hoek. Kort daarvoor had W-B-belofte Gilles Van Remoortere de debatten geopend met een plaatsbal na een geslaagde combinatie.

Doelgevaar langs beide kanten in de eerste periode. De grootste kans was voor Luyckx, net voor de pauze. De immer gretige middenvelder besloot echter in één tijd naast. Zelfde spelbeeld na de koffie. De toeschouwers in het Puyenbekestadion zagen een genietbare wedstrijd van een behoorlijk niveau met mogelijkheden voor beide teams. De betere kansen waren nu voor de bezoekers. Benteke en Formose Mendy stuitten kort na elkaar op een foutloze Laurent Henkinet.

W-B zou uiteindelijk nog aan het langste eind trekken. Op aangeven van Senne Van Dooren, een van de uitblinkers, trapte Caufriez het leer hard langs de Waregemse doelman: 1-0! Zo kon W-B in schoonheid groep A veilig stellen. De vijftiende en laatste wedstrijd van de groepsfase, bij Sporting Lokeren, is wat het klassement betreft niet meer van tel. Geel-blauw is na 25 punten uit 14 duels (acht keer winst, één keer gelijk en vijf keer verlies) zeker van de top acht. Proficiat, Jonge Leeuwen!

 

Beloften Waasland-Beveren: Henkinet; Van Dooren, Caufriez, Moren (46′ De Pauw), Leemans; Lumanza, Luyckx (k), Pieters (76′ Spanoghe); Hebbelinck, Nys (64′ Peers), Van Remortere (46′ Irawan)

Beloften Zulte Waregem: Bostyn; Cordaro, Verstraeten, Mendy, Ekangamene; Wullaert (83′ Marchoul), Brebels (k), Essikal; Storm (77′ Himpe), Benteke, Buyl (70′ Kullaj)