Go back

Bied op het shirt van je favoriete speler en steun Damiaanactie

Allemaal samen tegen lepra en tbc!

Voetbalfans weten reeds: het begin van de kerstvakantie is ook het startsein voor de kerstactie van de Pro League. En ook dit jaar weer pakken de Pro League en haar clubs en partners uit met hun jaarlijkse straffe veiling van unieke, getekende shirts en andere bijzondere items, ten voordele van de sociale partner van de Pro League, Damiaanactie. In 2015 staat de Kerstactie dus opnieuw in het teken van de strijd tegen lepra en tbc.

Tijdens het kerstvoetbal van 26 en 27 december zullen alle spelers van de Jupiler Pro League één helft spelen met een bijzonder logo op hun shirts, Dit logo verenigt het Pro League+ logo, het logo van de sociale acties van de Pro League en het logo van Damiaanactie. Deze shirts worden vanaf vrijdag 18 december te koop aangeboden via eBay. De veiling zal duren tot zondag 27 december om 23u59.

Deze kerstactie is de tweede editie ten voordele van Damiaanactie, sinds 2014 de sociale partner van de Pro League. Ludwig Sneyers, CEO van de Pro League hoopt dat de voetbalgemeenschap zich deze kerst opnieuw van zijn mooiste kant zal laten zien:  “De Pro League, haar clubs en haar mediapartners bundelen de krachten opdat Damiaanactie haar verhaal kan brengen voor een publiek van honderdduizenden voetbalfans. Dit jaar krijgen we ook de steun van Belgian Supporters, de koepel van supportersverenigingen die de actie mee ondersteund en uitdraagt naar de fans. Zo wordt dit echt een actie van de ganse voetbalfamilie. Hopelijk kunnen we net zoals vorig jaar een mooi bedrag verzamelen en opnieuw duizenden mensen helpen die vechten tegen lepra en TBC.”

Ook Alex Jaucot, Algemeen Directeur a.i. bij Damiaanactie kijkt uit naar de Kerstactie: “Voor het tweede jaar op rij geven we met de kerstactie de aftrap van onze jaarlijkse campagne. Alweer een schitterend startschot dankzij de Pro League, de clubs, de spelers en de supporters. Dankzij hun bruisend enthousiasme en hun inzet zullen we samen weer duizenden lepra- en tbc-patiënten kunnen redden. We kijken ontzettend uit naar de tweede editie van dit prachtig partnerschap!”

Enkele extra’s

Naast de veiling van de shirts van onze eersteklasseploegen, zijn er ook dit jaar weer enkele fijne extra’s en absolute toppers. Zo kan u met de commentatoren van Proximus 11 naar de kwartfinale van de Champions League, all-in. Of u kan met de commentatoren van Play Sports Telenet naar een topwedstrijd in de Bundesliga. Daarnaast gunnen we supporters ook een blik achter de schermen van radio- en tv-productie: een voetbalwedstrijd beleven met Peter Vandenbempt, of de ploeg van RTBF, of een wedstrijd beleven van aan de zijlijn met de productieploeg van Woestijnvis is weggelegd voor de hoogste bieder.

Play Sports columnist Eric Van Meir doneert eveneens een gesigneerd SK Lierse-shirt. Tenslotte nog twee absolute primeurs dit jaar: u kan immers bieden op een plaatsje aan de eretafel bij het Gala van de Gouden Schoen en het Gala van de Profvoetballer van het Jaar. Als u altijd al gedroomd heeft om deze voetbalfeesten van op de eerste lijn te beleven, is dit uw kans. Steun samen met de Pro League en haar clubs Damiaanactie. Surf naar www.jupilerproleague.be, bied op het shirt van je favoriete speler en strijd zo mee tegen lepra en tbc.

 

kerstactie_2015_202x267_NL_300ppi

Damiaanactie

Damiaanactie is de sociale partner van de Pro League, en dat drie jaar lang. Samen met de Pro League, de clubs en de supporters bindt ze verder de strijd aan tegen lepra, tuberculose en leishmaniasis, drie armoedeziektes die ook vandaag nog vele slachtoffers maken. Dag in dag uit zijn meer dan 1.200 lokale medewerkers in de weer om jaarlijks 330.000 patiënten op te sporen en te genezen, en dit op drie verschillende continenten in het Zuiden.

Damiaanactie wil het werk van Damiaan voortzetten. Lepra is een stigmatiserende ziekte die verminkt, en die elk jaar nog meer dan 220.000 nieuwe slachtoffers maakt. Toch is de ziekte ondertussen geneesbaar. Tbc daarentegen is een echte killer, de ziekte doodt jaarlijks 1,5 miljoen mensen. Waar Damiaan één van de eerste was om lepra te bestrijden, zal Damiaanactie hopelijk de laatste zijn om lepra en tuberculose uit de wereld te helpen.

Damiaanactie kiest voor gezondheidszorg op lange termijn, en niet zozeer voor acute interventies. Een keuze die haar werking grotendeels bepaalt:

  • gespecialiseerde medische hulpverlening
  • wetenschappelijke begeleiding
  • internationale samenwerking
  • lokaal personeel

Onverschilligheid doodt, Damiaanactie geneest. Daarom steunt de Pro League en haar clubs Damiaanactie. Samen maken we het verschil. Afspraak dus op het voetbalveld! Klik HIER om meteen te worden doorverwezen naar eBay en te bieden op het shirt van jouw favoriete W-B-speler!