Go back

Freethielnieuws 07-12: verzekeren U21 zich van deelname aan Poule A?

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Maandag was een rustdag voor de spelers van de A-kern, behalve voor zij die de beloften vanavond versterken voor hun wedstrijd tegen Zulte Waregem. Het gaat om volgende spelers: Henkinet, Janssens, Moren, Leemans, De Pauw, Caufriez, Van Dooren, Irawan en Luyckx. Ook Lumanza en Hebbelink behoren tot de kern. De wedstrijd tegen Essevee wordt afgewerkt in het Puyenbekestadion (aftrap: 19.30 u.). De toegangsprijs bedraagt zoals steeds €5.

De W-B-beloften staan overigens dicht bij een definitieve plaats in de top acht, wat na Nieuwjaar recht geeft op deelname aan Poule A. In het tweede deel van het seizoen, wordt de beloftecompetitie immers gesplitst in twee. De beste acht nemen het tegen elkaar op in Poule A, de andere acht in Poule B. Met nog twee duels te gaan in de groepsfase telt W-B een comfortabele voorsprong van zes punten op het nummer negen in de stand, Sporting Lokeren. Geel-blauw heeft dus genoeg aan een gelijkspel om zeker te zijn van een topachtplaats.

 

Voorts wordt aanvaller Livio Nabab dinsdagmiddag in het bondsgebouw verwacht. Nabab moet zich verantwoorden voor de Geschillencommissie na een incident met Gertjan De Mets tijdens de uitwedstrijd van W-B bij KV Kortrijk. De Reviewcommissie liet hem op basis van tv-beelden vervolgen door het Bondsparket.