Go back

Freethielnieuws 15-12: Gano weer bij de groep, laatste match voor U21

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Twee trainingssessies vandaag op de Freethiel: voor de middag een veldtraining en na de lunch een indoor krachttraining. De spelers die maandagavond met de beloften speelden, volgden een recuperatieprogramma. Zinho Gano, maandag nog thuis met een griepje, sloot aan bij de groep. Steeven Langil verblijft enkele dagen in Frankrijk bij zijn ernstig zieke moeder. Hij wordt donderdag weer op het appel verwacht. We wensen hem via deze weg veel sterkte en moed toe.

De Beverse beloften verloren maandagavond met 2-1 op het veld van Sporting Lokeren, een wedstrijd die voor het klassement niets meer uitmaakte aangezien W-B al zeker was van een plaats in de top acht en dus mag deelnemen aan Poule A na Nieuwjaar. De Jonge Leeuwen kregen in Lokeren versterking van Janssens, Leemans, De Pauw, Caufriez, Van Dooren, Luyckx en Irawan. Bij de thuisploeg verschenen o.a. Dessers, Abdurahimi, Ansah, Starzynski en Bolbat aan de aftrap.

W-B was in Daknam al vroeg op achtervolgen aangewezen. Na een kwartier stond het 2-0. W-B knokte zich terug in de wedstrijd en op het uur lukte Glenn Leemans de aansluitingstreffer. Een gelijkspel had misschien een billijk resultaat geweest, maar kwam er niet meer. Remco Pieters en Tortol Lumanza troffen nog het doelkader.

Beloften Waasland-Beveren vs. Sporting Lokeren: Janssens; Van Dooren, Caufriez, De Pauw (70′ Spanoghe), Leemans; Lumanza, Luyckx, Pieters (46′ Peers); Irawan (57′ Van Remoortere), Nys (46′ Ito), Hebbelinck