Go back

Geveilde W-B-shirts leveren € 2.497,5 op voor Damiaanactie

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

De jaarlijkse kerstactie van de Jupiler Pro League zit er weer op. Elke club speelde het voorbije weekend één speelhelft in speciale wedstrijdshirts met het logo van Damiaanactie. Die shirts werden vervolgens geveild voor Damiaanactie. De Jupiler Pro League zamelde met de veiling van de shirts, collectors items en bijzondere ervaringen overigens meer dan € 92.000 in voor Damiaanactie, een nieuw record. De W-B-shirts brachten in totaal € 2.947,5 op!

Het shirt van Olivier Myny bracht het meeste geld in het laatje, namelijk €192,5. Voor dat van Steeven Langil werd €185 neergeteld en het shirt van Thibault Moulin leverde €182,5 op. Alle aangeboden tenues werden geveild. De shirtjes kunnen opgehaald worden aan het secretariaat vanaf maandag 4 januari t.e.m. woensdag 20 januari. Er dient ter plaatse afgerekend te worden (cash of via bankcontact). Er worden geen shirts verzonden. Winnaars werden reeds per e-mail op de hoogte gebracht en kunnen voor meer informatie terecht op het telefoonnummer 03 750 25 01.

DAMIANBASE_DUT_PT

De voorbije weken schaarde Waasland-Beveren zich ook achter vzw Fajar Baru, de Sint-Niklase vereniging die fondsen verzamelt voor de bouw van een nieuw opvangtehuis voor verlaten kinderen in Jakarta, Indonesië. Zo werden geel-blauwe kerstmutsen van Waasland-Beveren verkocht in het stadion voor de wedstrijden tegen Standard Luik en Sporting Lokeren en tevens aan de Beverse ijspiste (nog steeds!). De verkoop van de mutsen in het Freethielstadion bracht liefst € 4.993 op voor Fajar Baru! Daarbij dienen nog de verkoopcijfers van het secretariaat en de ijspiste bijgeteld te worden. Meer dan 1300 geel-blauwe mutsen vonden een bestemmeling.

Voor de wedstrijd tegen Sporting Lokeren werd het project van Fajar Baru nog een keer in de kijker geplaatst via informatie op het scorebord en de aftrap van twee zusters van Filip Neri in Sint-Niklaas die zich mee achter de vzw scharen. W-B stort bovendien €1 per verkocht ticket door aan de vzw om de nodige fondsen voor de bouw van het tehuis mee te helpen ophalen. De club wenst alle supporters en gulle bieders uitdrukkelijk te danken voor hun bereidwilligheid en engagement!

Fajar Baru logo