Go back

Goed en slecht nieuws voor Livio Nabab

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Livio Nabab wordt niet bestraft voor de fase waarvoor hij dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie is moeten verschijnen, namelijk een ‘duwincident’ met KV Kortrijk-speler Gertjan De Mets. De Reviewcommissie had Nabab laten vervolgen door het Bondsparket op basis van tv-beelden. Na het bekijken van de beelden en het horen van de verdediging, oordeelde de Geschillencommissie dat er wel degelijk een beweging was, maar dat niet kon worden uitgemaakt of het om een slaande beweging ging. Daarom besliste de commissie dat er niets te weerhouden t.o.v. de Franse spits.

In die bewuste wedstrijd tegen KV Kortrijk viel Nabab een kwartier voor tijd uit met een blessure aan de linker quadriceps. Waar aanvankelijk gedacht werd dat het om een stevige elongatie ging, wees een MRI-scan nu uit dat het om een spierscheur gaat in een van de bundels van de quadriceps. De aanvaller zal naar schatting een tweetal maanden moeten revalideren.