Go back

KV Mechelen – W-B (02-12): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren speelt woensdagavond op het veld van KV Mechelen zijn achtste finale in de Croky Cup af. De partij wordt afgetrapt om 20.00 u. in het AFAS Stadion en wordt geleid door scheidsrechter Wim Smet.

W-B en KV Mechelen stonden nog niet zo lang geleden al tegenover elkaar in het vernieuwde Mechelse stadion. Die confrontatie eindigde op 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Boosdoeners waren Sofiane Hanni en Tim Matthys. Het is intussen van april 2013 geleden dat W-B nog kon winnen van de Kakkers.

KVM boekte na de overwinning tegen W-B drie op negen: er werd verloren tegen KV Kortrijk en Club Brugge, tussendoor won het thuis tegen KV Oostende. W-B pakte na de wedstrijd in Mechelen nog vier punten uit de confrontaties met Westerlo (2-2), STVV (2-1-winst) en KV Kortrijk (3-1-verlies). In de stand van de Jupiler Pro League staan geel-blauw en geel-rood in elkaars buurt, W-B staat elfde met twintig punten, Mechelen dertiende met achttien eenheden.

W-B geraakte in de achtste finales van de Croky Cup na de 2-1-zege tegen derdeklasser FCV Dender EH, toen nog geleid door de nieuwe OHL-trainer Emilio Ferrera. KV Mechelen verzekerde zich van een plekje bij de laatste zestien dankzij een zuinige overwinning op White Star Brussel. Edin Cocalic tekende voor het enige doelpunt van de partij. De kwartfinales van de Croky Cup worden op woensdag 16 december gespeeld.

KVM-trainer Aleksandar Jankovic moet het woensdagavond doen zonder Ibrahima Cissé, bij W-B zijn er ook enkele afwezigen. Stijn Vreven kan geen beroep doen op Jonathan Buatu en Livio Nabab, die zich beiden blesseerden in Kortrijk afgelopen zaterdag. Met Deni Milosevic wordt nog geen risico genomen. Hieronder de volledige wedstrijdselectie voor KV Mechelen – W-B.

wedstrijdselectie kvmwbe