Go back

Milos Maric & Merveille Goblet: “Uit onze fouten leren”

Tekst: Martijn De Jonge & Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Milos Maric vond na de 2-1-nederlaag bij Zulte Waregem dat W-B niet de mindere was van Essevee. Wel zag de kapitein enkele werkpunten: “We speelden niet slecht en hadden enkele goede periodes in de wedstrijd. We moesten wel scherper gestart zijn, want we maakten het hen te gemakkelijk en slikten twee vermijdbare doelpunten. Ze waren niet beter dan ons, maar we startten pas écht met voetballen na de 2-0.”

“We moeten gaan nadenken over de wedstrijd en weer hard gaan werken”, vervolgde de middenvelder. “We moeten leren van elke fout die we maken. We spelen natuurlijk met veel jonge spelers. We bevinden ons nu in een moeilijke situatie, maar er is zeker voldoende kwaliteit in het team.”

Doelman Merveille Goblet kende na zijn uitstekende prestatie tegen Standard Luik een mindere avond en was niet te beroerd dat toe te geven: “Bij het eerste tegendoelpunt raakte ik de bal onvoldoende om de voorzet weg te werken. Thiam kon dan vrijstaand binnen tikken. Bij het tweede doelpunt kwam ik zoals gewoonlijk uit om de bal weg te tikken. Maar door de wind versnelde de bal en vloog hij verder, waardoor ik hem miste. Leye stond vrij en kon inkoppen. Het is een detail in de wedstrijd dat ons uiteindelijk de wedstrijd kostte. Ik vind wel dat het de aanvallers niet moeilijk gemaakt werd door onze verdedigers om de bal in doel te werken. Toch besef ik dat ik in de fout ging en wil ik mijn verantwoordelijkheid niet ontlopen.”

“Het is moeilijk om vertrouwen op te bouwen op die manier. Mijn prestaties zijn schommelend, want vorig weekend was ik wél goed. Als ik zo twee wedstrijden op rij zou kunnen spelen, ben ik vertrokken natuurlijk. Je moet ook kunnen groeien in een wedstrijd en dat is moeilijk als je in het begin een fout maakt. Ik leer ook uit die fouten en moet leren omgaan met externe factoren, zoals die wind. Ik ben ervan overtuigd dat ik die bal gewoon kan wegtikken als er geen wind was. Het is geen technische fout, enkel een verkeerde inschatting.”

“Ik hoop dat het mijn plaats niet kost”, ging Goblet verder. “Ik heb er ook geen schrik voor, maar de coach beslist. Ik ken mijn kwaliteiten, ik weet wat ik kan. Ik heb ook het gevoel dat mijn verdediging vertrouwen heeft in mij. Ik geef altijd alles voor Waasland-Beveren, maar zit nu in een moeilijke periode door de foutjes. We waren niet de mindere van Zulte Waregem, integendeel. We moeten gewoon nog meer proberen om onze acties af te ronden. We hadden heel veel balbezit en Zulte Waregem ving ons enkel op en probeerde er dan uit te komen. Nu moeten weer keihard aan het werk met het oog op volgend weekend.”