Go back

Moeskroen-Péruwelz – W-B (19-12): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Op zaterdag 19 december neemt Waasland-Beveren het in Le Canonnier op tegen Moeskroen-Péruwelz. De wedstrijd van de twintigste speeldag van de Jupiler Pro League wordt afgetrapt om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Luc Wouters. 

Waasland-Beveren trekt naar Moeskroen zonder de geschorste Gary Coulibaly, die tegen Zulte Waregem zijn vijfde gele kaart pakte. Voor Kevin Hebbelinck en Alec Luyckx is er weer plaats in de negentienkoppige kern van Stijn Vreven. Hieronder de volledige selectie.

Voor Zinho Gano en Steeven Langil wordt het weer een treffen met hun ex-club. Bij Moeskroen zijn David Hubert en Noë Dussenne twijfelachtig. Beiden blesseerden zich in de verloren bekerwedstrijd tegen KRC Genk. Hubert, die een penalty omzette tegen Genk, zou de confrontatie met zijn ex-ploeg mogen vergeten. Dussenne zou wel kunnen spelen. De verdediger kwam in de competitie al vier keer tot scoren voor RMP.

De laatste confrontatie tussen W-B en Moeskroen-Péruwelz was een ware thriller. Op 3-3 eindigde het duel op de Freethiel eind augustus. Na een vroege rode kaart voor Jonathan Buatu wist geel-blauw twee keer een achterstand goed te maken om zo nog een punt uit de brand te slepen. Zinho Gano en Steeven Langil, in de slotseconden, scoorden beiden tegen hun voormalige werkgever.

W-B en RMP staan na 19 speeldagen naast elkaar in het klassement, W-B 13e, Moeskroen 14e. Beide teams tellen 21 punten. Het doelpuntensaldo van de Henegouwers is beter, maar W-B won een wedstrijd meer. Moeskroen is aan een sterke periode bezig want won twee van zijn laatste drie competitieduels, twee keer op verplaatsing dan nog. In Sint-Truiden werd het 0-1, bij KV Kortrijk zelfs 1-3. Tussendoor verloren Les Hurlus met 2-3 van KV Mechelen.

Het rode gevaar komt de jongste weken vooral van het Servische duo Filip Markovic – Marko Scepovic. Diepe spits Scepovic zit intussen aan vijf goals en drie assists. In de as rekent trainer Cedomir Janevski op enkele betrouwbare steunpilaren, zoals Dussenne en Mezague in de defensie en Marquet en Michel op het middenveld.

Met nog twee wedstrijden voor de winterbreak hopen beide teams met een positief gevoel 2015 af te sluiten. Een of twee overwinningen kunnen in dat opzicht een wereld van verschil uitmaken. Met een gelijkspel verandert er dan weer weinig voor W-B en Moeskroen. Benieuwd wie zaterdag de beste zaak doet!

 

wedstrijdselectie rmpwbe

 

Ga jij ook mee naar Le Canonnier zaterdag? Lees dan zeker dit bericht van de thuisploeg i.v.m. de veiligheidsmaatregelen ter plaatse. En HIER kan je nuttige praktische informatie terugvinden voor de verplaatsing naar Moeskroen.