Go back

Stijn Vreven: “En nu nog een keer vlammen tegen Lokeren!”

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Buitenshuis gaan winnen en zelf de nul houden. Het spreekt voor zich dat Stijn Vreven erg tevreden was na de 0-1-zege van Waasland-Beveren op het veld van Moeskroen-Péruwelz. “Ik heb vandaag veel positieve zaken gezien”, zei hij.

“Ik zag ze in Genk spelen. Met vier andere jongens in de ploeg was er nauwelijks een niveauverschil. Zij waren toch de ploeg in vorm van de laatste weken. We wisten dus dat het een moeilijke wedstrijd zou worden”, opende de trainer de persbabbel na de wedstrijd. “Dat was het ook in het begin. Moeskroen speelde dominant en had het beste van het spel. Er was meteen al een penaltyfase, dat leek het toch van aan de zijlijn. Daar kwamen we toch goed weg, want andere scheidsrechters zouden de bal op de stip gelegd hebben.”

“In de tweede helft konden we het evenwicht herstellen. We speelden goed in de organisatie en gaven weinig kansen weg. Tactisch werd ook prima opgevolgd wat er van de spelers gevraagd werd. Op het uur maakten we dan een fantastisch doelpunt. Zinho had daarna de match nog op slot kunnen gooien.”

Dankzij de drie punten die W-B meenam uit Le Canonnier, maakt het een sprongetje in het klassement. “We zijn erg blij met deze belangrijke punten. We komen nu in een peloton van een aantal ploegen. Dat geeft een lekker gevoel, we doen mee. Nu willen we nog één keer vlammen tegen Lokeren, de match van het jaar voor onze fans. We kunnen eindigen op 27 punten dit jaar. Dat zou toch geweldig zijn voor W-B”, aldus Vreven, die besloot met een pluim aan de vervangers van de afwezige Milos Maric en Gary Coulibaly en aan doelman Merveille Goblet.