Go back

Stijn Vreven over debutanten: “Ze hebben er keihard voor gewerkt”

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Stijn Vreven was teleurgesteld na de verloren achtste finale van de Croky Cup. Toch zag de trainer ook positieve punten in de wedstrijd, zoals een goeie organisatie. “Het is jammer dat we opnieuw een vroeg doelpunt slikken. Het is wél positief dat we ons meteen goed hebben herpakt. Ik verlies niet graag, maar kan wel tevreden zijn met de wedstrijd. Er speelden een aantal nieuwe jongens en enkelen op een nieuwe positie. Het doet me plezier om te zien dat ik meer keuzemogelijkheden heb. Ik startte vandaag met mijn beste elf, we gingen dus vol voor de winst. In de beker telt maar één ding en dat is winnen. Nu telt voor ons maar één ding en dat is de wedstrijd van zaterdag. Dan volgt een superbelangrijke wedstrijd tegen een concurrent in de buik van het klassement. We moeten die wedstrijd aanvatten met dezelfde mentaliteit, maar nog iets scherper van in het begin.”

Vreven gunde Zakaria M’Sila voor het eerst een basisplaats tegen KV Mechelen, met Tortol Lumanza en Kevin Hebbelinck liet hij ook twee spelers debuteren. “M’Sila bewees vandaag dat ook hij zijn plek verdient in het elftal. Hij heeft keihard gewerkt en dat moeten wij elke wedstrijd doen. Lumanza toonde dat hij echt wel kan voetballen. Hij moet wel nog enkele stappen zetten om op het niveau te komen van W-B. Hebbelinck werkt al weken keihard op training en verdiende om tussen de lijnen te staan. We werken nu hard naar zaterdag toe en vertrekken ook dan weer vanuit een goede organisatie.”

Middenvelder Tortol Lumanza was heel blij met zijn eerste speelminuten bij W-B, maar was tegelijkertijd ontgoocheld over het resultaat in Mechelen. “Ik was heel blij met mijn selectie voor de wedstrijd. Het was ongeveer negen maanden geleden dat ik nog eens tussen de lijnen stond. Ik moet toegeven dat ik wat nerveus was toen ik moest invallen. Ik ben niet helemaal tevreden over mijn prestatie. Het is vooral heel jammer dat we hebben verloren. Toch heb ik proberen tonen dat de trainer op mij kan rekenen.”

“Waasland-Beveren geeft mij een kans en ik probeer het vertrouwen van de club te winnen”, vervolgde de 21-jarige. “Ik hoop van harte dat dat lukt, maar ben W-B nu al dankbaar voor de geboden kansen. Ik vind het plezant om weer te kunnen voetballen, want dat is waar ik voor leef. Na een moeilijke periode, hoop ik mijn meerwaarde te kunnen tonen voor geel-blauw.”

Tortol Lumanza KV Mechelen - Waasland-Beveren 02-12-2015