Go back

W-B bijt zich stuk op 10-koppig Standard: 0-0

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren en Standard Luik hebben de punten gedeeld in hun duel op de Freethiel. Na de rode kaart voor Dino Arslanagic ging W-B op zoek naar de drie punten. Het kreeg ook enkele kansen, maar er werd niet gescoord. Zo eindigde de partij op een brilscore. 

Zakaria M’Sila werd door trainer Stijn Vreven bedankt met een basisplaats na zijn bemoedigende prestaties van de voorbije weken, zijn eerste voor W-B in de Jupiler Pro League. Ook Deni Milosevic en Jonathan Buatu, terug uit blessure, begonnen aan de partij. Net als in de bekerwedstrijd tegen KV Mechelen mocht Tortol Lumanza plaatsnemen op de bank, zijn eerste selectie voor geel-blauw in de Pro League. Bij Standard verscheen de jarige ex-W-B-topschutter Renaud Emond aan de aftrap.

In een evenwichtige eerste periode zonder doelgevaar was de uitsluiting van Dino Arslanagic het enige opmerkelijke wapenfeit. De Standard-verdediger pakte uit met een onverantwoorde tackle op Thibault Moulin, voet vooruit, en werd door scheidsrechter Nicolas Laforge vroegtijdig naar de kleedkamer verwezen. W-B had het meeste balbezit, maar slaagde er met een mannetje meer niet in om het spel open te breken.

Gaandeweg de tweede helft kwamen er meer mogelijkheden voor de thuisploeg. Deni Milosevic kon uithalen, zijn schot miste precisie. Op het uur dé kans op de 1-0: Erdin Demir legde goed terug tot bij Thibault Moulin, maar die zette de bal net naast aan de eerste paal. W-B voerde de druk op en Standard kon daardoor af en toe eens dreigen op de tegenaanval. De beste kans voor de Rouches was voor Anthony Knockaert. Merveille Goblet pakte uit met een uitstekende redding in de korte hoek en verhinderde de Fransman het scoren.

De 1-0 leek er dan te komen na een prima voorzet van Moulin voor Zinho Gano. De spits kopte goed naar de eerste paal, maar Guillaume Hubert hield met een prachtsave zijn netten schoon. Al leek de bal (deels) over de lijn te zijn geweest. Verder liep het te vaak fout bij de laatste pass of, dribbel of voorzet. Net niet dus voor W-B, dat zo bleef steken op een 0-0-gelijkspel.

 

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Maric (k), Milosevic (63′ Myny), Moulin; M’Sila (77′ Lumanza), Gano, Langil (69′ Vanzo)

Standard Luik: Hubert; Milec, Arslanagic, Scholz, Van Damme; Dossevi, Yatabare, Brüls (31′ Enoh) Badibanga (42′ Teixeira); Emond (77′ Tetteh), Knockaert

Gele kaarten: 44′ Moulin, 55′ Knockaert, 76′ Myny, 91′ Van Damme

Rode kaarten: 38′ Arslanagic

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Toeschouwers: 5.415