Go back

W-B neemt drie gouden punten mee uit Moeskroen

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft een gouden driepunter geboekt op het veld van Moeskroen-Péruwelz. Olivier Myny maakte luttele seconden na zijn invalbeurt de enige treffer van de wedstrijd.

Het initiatief in de openingsfase van de wedstrijd kwam van de thuisploeg, maar de eerste grote kans was voor de bezoekers. Plots dook Zinho Gano op voor Vagner Da Silva. De spits miste halvelings z’n schot en zo kon de Braziliaanse doelman z’n netten schoon houden. Moeskroen-Péruwelz zette daar een hard schot van François Marquet tegenover. Zijn poging week af in hoekschop.

Het duurde een tijdje, tot kort voorbij het halfuur de wedstrijd plots leek te ontploffen. Na een afgeblokt schot van Gano, ging Moeskroen in de tegenaanval. Marquet met een harde en geplaatste uithaal, een fotografenbal voor Merveille Goblet, die met een zweefduik de bal in corner duwde. Meteen daarop ook een dot van een kans voor W-B: Gano met een stevige trap richting korte hoek, maar ook Vagner werkte de bal in corner. Het balbezit in de eerste helft was voor RMP; de prima Beverse verdediging stond echter pal en gaf weinig weg. Zo stond het halfweg 0-0 in Le Canonnier.

De tweede periode begon met een paar halve kansjes langs beide kanten. Een prima cross van Floriano Vanzo werd net voor de neus van Gano weggekopt. Aan de overzijde kende Goblet geen problemen met het schuivertje van linksachter Dimitri Mohamed. Op het uur werd Zakaria M’Sila naar de kant gehaald voor Olivier Myny. De flankspeler stond nog maar enkele seconden op het veld of werd al bediend met een uitstekende, gemeten voorzet van Steeven Langil. Myny bleef kalm en kopte raak aan de tweede paal: 0-1!

De thuisploeg voerde de druk. Marquet haalde weer knap uit vanop een behoorlijke afstand, Goblet tikte over. Kort daarop trof invaller Yahya Boumediene de paal. Ook geel-blauw had nog mogelijkheden om de score verder uit te diepen. Gano stuitte in de tegenaanval op Vagner. In de slotminuut werd het nog even warm voor de Beverse kooi, maar onder meer Noë Dussenne kreeg het leer niet langs een uitstekend keepende Goblet.

Het bleef 0-1 in Moeskroen. Zo stak geel-blauw drie gouden punten op zak. In de stand maakt W-B een klein sprongetje en staat het nu op een gedeelde negende plaats. Met 24 punten uit 20 wedstrijden telt W-B nu twee eenheden minder dan het volledige seizoen 2014-2015.

 

Moeskroen-Péruwelz: Da Silva; Aksentijevic, Dusenne (k), Mezague, Mohamed; Marquet, Dingome (86′ Oussalah), Vaccaro (79′ Jakolis); Markovic, Scepovic, Badri (67′ Boumediene)

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Moren, Buatu, Demir; Moulin (k), Milosevic (81′ Destorme), Vanzo; M’Sila (60′ Myny), Gano, Langil (90′ Lumanza)

Doelpunten: 60′ Myny 0-1

Gele kaarten: 21′ Demir, 35′ Vaccaro

Scheidsrechter: Luc Wouters