Go back

W-B op stage met aanwinst Siebe Schrijvers

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

Waasland-Beveren heeft een akkoord met KRC Genk over de terbeschikkingstelling van Siebe Schrijvers. De polyvalente aanvaller wordt voor zes maanden op de Freethiel gestald. Door de langdurige blessures van Livio Nabab en Ibou Sawaneh had W-B nood aan aanvallende versterking.

Siebe Schrijvers (° 18-07-1996) is een nog altijd maar 19-jarige aanvallend ingestelde speler die al vanaf zijn acht jaar voor KRC Genk uitkomt. Op erg jonge leeftijd werd hij er bij de A-kern gehaald. Hij speelde de voorbije seizoenen regelmatig mee met Genk. Vorig jaar maakte hij vijf goals voor de Limburgers. Dit seizoen kwam hij in elf competitieduels en drie bekerwedstrijden in actie, maar het bleef veeleer bij invalbeurten. Schrijvers kan als nummer tien of als (flank)aanvaller worden uitgespeeld. Hij doorliep de nationale jeugdreeksen van België.

Op zondag 3 januari vertrekt Waasland-Beveren op winterstage, mét Schrijvers, naar het Spaanse San Pedro del Pinatar. Op zaterdag 9 januari keert de spelersgroep terug naar België. Er wordt geen oefenwedstrijd afgewerkt in Spanje. Het programma bestaat hoofdzakelijk uit trainingen, recuperatie en verzorging. Ook zijn er enkele strandlopen en teamactiviteiten gepland. In totaal gaan 24 spelers mee naar San Pedro del Pinatar.

Hugo Sousa, Livio Nabab en Ibou Sawaneh reizen niet mee naar Spanje. De drie zijn nog volop aan het herstellen van hun blessure, respectievelijk aan de enkel, de quadriceps en de knie, en revalideren verder in België. Ook Alec Luyckx en Niels De Pauw blijven in België. Er wordt voor de twee een duurzame oplossing gezocht waarbij zij meer speelminuten kunnen vergaren bij een eerste elftal.

 

Erdin Demir moet op dinsdag 12 januari verschijnen voor de Geschillencommissie. De Reviewcommissie van de KBVB had hem laten vervolgen door het Bondsparket op basis van videobeelden van de wedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz. De Zweed kreeg er geel voor een fout op Noë Dussenne.