Go back

W-B – Sporting Lokeren (26-12): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren staat op zaterdag 26 december in het Freethielstadion oog in oog met Sporting Lokeren voor de tweede derby van het Waasland van dit seizoen. De partij wordt afgetrapt om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Bart Vertenten.

De eerste ‘Waasico’ van jaargang 2015-2016, die van zondag 30 augustus in Daknam, eindigde op een 1-2-zege voor W-B. Het werd een avond met enkele primeurs voor geel-blauw: o.a. de eerste derbyzege ooit tegen Lokeren en de eerste maal dat W-B in de competitie kon scoren tegen Lokeren. Doelpunten van Renaud Emond, zijn laatste in Beverse loondienst, en Steeven Langil waren goed voor de drie punten en een feestje in Daknam. De leuke sfeerbeelden van die avond kan je hier herbekijken.

Terug naar het heden: enkele maanden later, na 20 speeldagen, staat W-B op een gedeelde tiende plaats in het klassement, samen met STVV en… Sporting Lokeren. Beide Wase clubs tellen 24 punten uit 20 duels. Het is vooral de jongste weken dat Lokeren die punten wist te sprokkelen, want geel-zwart verloor niet meer sinds 27 oktober. Die 1-2-nederlaag tegen KAA Gent is voorlopig de enige verliespartij van Lokeren onder trainer Georges Leekens. Daarna volgden drie overwinningen en vier gelijke spelen. Woensdagavond speelde Lokeren met een hertekend elftal nog 1-1 gelijk tegen Anderlecht.

W-B boekte dan weer vier op negen in zijn jongste drie duels. Dankzij de deugddoende zege bij Moeskroen-Péruwelz nestelde geel-blauw zich weer in het pelotonnetje van teams in de brede middenmoot van het klassement. Gary Coulibaly en Milos Maric, die er door een schorsing en een blessure niet bij waren in Moeskroen, behoren weer tot de wedstrijdkern. Naast de revaliderende spelers, Hugo Sousa, Livio Nabab en Ibou Sawaneh, kan trainer Stijn Vreven beroep doen op een fitte kern. Olivier Myny, de doelpuntenmaker van vorig weekend, heeft vier gele kaarten achter zijn naam staan en loopt schorsingsgevaar.

Bij Lokeren maakt Hamdi Harbaoui mogelijk zijn seizoensdebuut tegen W-B. De Tunesische spits is na enkele maanden juridisch getouwtrek speelgerechtigd. Leekens moet wel Koen Persoons thuislaten met een knieblessure en Lewis Enoh met een schorsing. Wie zaterdag wint, doet alvast een goede zaak in de stand en wordt in elk geval de best geklasseerde Wase club.

 

wedstrijdselectie wbelok

 

Gesloten loketten

Zoals reeds gemeld is zaterdag de combiregeling van kracht en wordt de wedstrijd met gesloten loketten gespeeld. Tickets zijn dus enkel te verkrijgen in voorverkoop. Zaterdagochtend tussen 9.00 en 15.00 u. is het laatste voorverkoopmoment. Nog geen tickets? Haast je dan tijdig naar het clubsecretariaat.

Veiligheidsmaatregelen

Ten slotte willen we nog een keer aandacht vragen voor de aangescherpte veiligheidsmaatregelen die van kracht zijn voor, tijdens en na de derby tegen Lokeren. Het gaat om dezelfde maatregelen als bij de thuiswedstrijden tegen STVV en Standard Luik. De controlemaatregelen blijven aangescherpt in overleg met de bevoegde instanties en de lokale overheid. We verzoeken onze supporters dan ook om tijdig naar de Freethiel te komen. Wij rekenen op het begrip van onze supporters en hopen dat alles op dezelfde, serene manier verloopt zoals bij de voorbije thuiswedstrijden.

  • Elke supporter zal bij de toegang tot het stadion gecontroleerd worden door stewards en/of politie.
  • Handtassen en rugzakken worden NIET toegelaten in het stadion!
  • Supporters wordt aangeraden tijdig naar het stadion te komen. Door de aangescherpte controle lopen de wachtrijen aan de ingangen mogelijk op.
  • Het gebruik van pyrotechnisch materiaal en voetzoekers in en rond het stadion is ten strengste verboden en in het huidige klimaat een zeer slecht idee.