Go back

W-B – Standard (05-12): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Zaterdagavond (aftrap: 20.30 u.!) kruist Waasland-Beveren de degens met Standard Luik. Het duel tussen geel-blauw en de Rouches wordt geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge. Er zijn nog steeds scherpe veiligheidsmaatregelen van kracht (klik hier voor meer info). We vragen supporters dan ook om tijdig naar het stadion te komen.

Zowel W-B als Standard werkte woensdag nog een bekerwedstrijd af. W-B verloor met 2-1 op het veld van KV Mechelen en is uitgeschakeld. Standard mag het in de kwartfinale van de Croky Cup gaan opnemen tegen KV Kortrijk na een eenvoudige 2-0-zege tegen STVV in de achtste finale. Ook zijn laatste competitieduel wist Standard winnend af te sluiten: 2-3 bij Zulte Waregem. De Rouches hebben dus vertrouwen getankt na een zes op zes, maar trekken naar Beveren zonder geschorsten Adrien Trebel, Réginal Goreux en Benjamin Tetteh. Jonathan Legear viel tegen Sint-Truiden uit met een jukbeenbreuk en is er evenmin bij.

In tegenstelling tot de Luikenaars verloor geel-blauw zijn jongste twee wedstrijden. Woensdag op het veld van Mechelen en vier dagen eerder bij KV Kortrijk. 3-1 werd het in West-Vlaanderen na een verpletterend eerste halfuur van KVK. De laatste thuiswedstrijd van W-B leverde wel een driepunter op tegen STVV. In het klassement van de Pro League staan beide ploegen in elkaars onmiddellijke omgeving. Standard telt 21 punten en staat negende, W-B prijkt op een voorlopige elfde plaats met 20 punten.

Kijken we naar de onderlinge duels, merken we op dat W-B nog nooit de volle buit kon pakken tegen rood-wit. De vorige zeven confrontaties leverden vijf nederlagen en twee puntendelingen op. Op 9 augustus, op speeldag drie van dit seizoen, werd het 1-0 in Sclessin na een doelpunt van Ricardo Faty. Maakt W-B zaterdag komaf met de statistieken? Stijn Vreven doet voor het duel van zaterdag weer een beroep op Jonathan Buatu en Deni Milosevic, beiden weer fit na een blessure. Tortol Lumanza, die woensdag nog mocht invallen tegen KV Mechelen, behoort voor het eerst tot de selectie van een competitiewedstrijd. Livio Nabab herstelt nog van zijn blessure aan de quadriceps.

Verder nog dit: Cibel is wedstrijdsponsor en vaardigt niemand minder dan de Sint af om heerlijke clementines uit te delen aan de aanwezige supporters. De aftrap wordt gegeven door een speciale eregast, iemand waar we allemaal naar opkijken. Wie? Dat zie je morgen!

 

wedstrijdselectie wbesta