Go back

W-B onderuit bij efficiënt Zulte Waregem

Tekst: Martijn De Jonge & Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft met 2-1 verloren op het veld van Zulte Waregem. Geel-blauw was na tien minuten al op achtervolgen aangewezen, nog voor rust werd de achterstand verdubbeld. Na rust bracht kapitein Milos Maric W-B terug in de wedstrijd met een verre vrije trap, maar de gelijkmaker kwam er niet meer.

Stijn Vreven bracht dezelfde elf aan de aftrap als vorig weekend tegen Standard Luik. Zakaria M’Sila kreeg dus weer de voorkeur op Olivier Myny. Francky Dury moest het zonder de geschorsten Christophe Lepoint en Abdou Diallo doen. Karim Essikal en Nikola Storm namen hun plaats in.

W-B kreeg in het begin van de wedstrijd meteen een dot van een kans. Na vier minuten werd Zinho Gano het straatje ingestuurd door Deni Milosevic, maar de spits besloot op de goed uitgekomen Sammy Bossut. Na tien minuten zorgde Mame Thiam echter voor een koude douche. Hij tikte de bal voorbij Merveille Goblet na een afgeweken voorzet van Nikola Storm. Na het openingsdoelpunt viel de wedstrijd stil, met enkel afstandschoten van Onur Kaya en Milosevic. Na iets meer dan twintig minuten werd de voorsprong van de thuisploeg verdubbeld. Een hoekschop van Kaya waaide over de uitgekomen Goblet en Mbaye Leye kon vrijstaand binnenkopen.

Vlak na het doelpunt kreeg ook M’Sila een grote kans. De Marokkaan kopte een vrije trap van Thibault Moulin op Bossut, geen snelle aansluitingstreffer. W-B probeerde er wel uit te komen, in de zone van de waarheid liep het echter fout. Bij de rust had geel-blauw 57% balbezit. Na de koffie probeerden de bezoekers snel de aansluitingstreffer te maken, maar doelgevaar was schaars. Zo schoot Milosevic hoog over doel.

Bij het ingaan van het slotkwartier bracht Milos Maric W-B toch weer in de wedstrijd. Een vrije trap van liefst dertig meter schoot hij voorbij Bossut in doel. Een echt slotoffensief bleef jammer genoeg uit. Volgende week trekt Waasland-Beveren naar Moeskroen-Péruwelz, maar moet het daar stellen zonder Gary Coulibaly. De verdediger is geelgeschorst tegen de Henegouwers.

 

Zulte Waregem: Bossut; Baudry, Sami, Godeau, Verboom; De Ridder, Storm (76′ Buyl), Essikal; Thiam (86′ Benteke), Leye (k), Kaya

Waasland-Beveren: Goblet; Jans, Coulibaly (66′ Moren), Buatu, Demir; Moulin, Milosevic, Maric (k); M’Sila (60′ Vanzo) , Gano, Langil (76′ Myny)

Doelpunten: 9′ Thiam 1-0, 21′ Leye 2-0, 78′ Maric 2-1

Gele kaarten: 37′ Coulibaly, 82′ Essikal, 87′ De Ridder

Scheidsrechter: Sebastien Delferière

Toeschouwers: 7.739