Go back

Zulte Waregem – W-B (12-12): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Dit weekend staat er weer een uitwedstrijd op het programma voor Waasland-Beveren, de eerste van twee op een rij. Om 20.00 u. wordt in het Regenboogstadion het duel met Zulte Waregem afgetrapt. Scheidsrechter voor die wedstrijd is Sebastien Delferière. 

Een kleine vier maanden geleden won W-B zijn thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem. 2-1 werd het op de Freethiel na doelpunten van Olivier Myny, Mbaye Leye en Zinho Gano. Het laatste onderlinge duel in het Regenboogstadion, in Play-off II van vorig seizoen, eindigde op een 2-2-gelijkspel. Kenny Steppe, momenteel aan de slag bij Essevee, stond toen onder de lat voor W-B. Renaud Emond en David Destorme waren de auteurs van de Beverse doelpunten.

Zulte Waregem won voor het laatst in de competitie op 28 oktober tegen STVV (4-0). Daarna volgden drie gelijke spelen -telkens 2-2- en twee nederlagen. Essevee zal dan ook gebrand zijn op een nieuwe overwinning om zijn plaats in de top zes te behouden. Zulte Waregem staat ondanks de recente 3 op 15 nog steeds erg knap op een virtuele Play-off I-plaats, met 26 punten na 18 wedstrijden.

Vorig weekend hield Essevee KAA Gent in bedwang in de Ghelamco Arena. De thuisploeg kon pas in blessuretijd een punt redden nadat Waregem een halfuur met z’n tienen op het veld stond na twee keer geel voor Abdou Diallo. De jonge Fransman is er dus niet bij tegen W-B. Ook Christophe Lepoint mag niet spelen tegen zijn ex-ploeg. De middenvelder pakte tegen Gent zijn vijfde gele kaart. Chuks Aneke is geblesseerd aan de knie en Cédric D’Ulivo aan de adductoren. Ook hij is er dus niet bij tegen zijn voormalige werkgever.

W-B boekte 4 op 9 in z’n laatste drie competitieduels. Na de thuiszege tegen STVV en de nederlaag bij KV Kortrijk, volgde een scoreloos gelijkspel tegen Standard Luik. Geel-blauw staat voorlopig twaalfde met 21 punten en deelt die plek met Sporting Lokeren, KV Mechelen en Sporting Charleroi. Ook na 18 speeldagen ligt het in de stand nog allemaal erg dicht bij elkaar.

Stijn Vreven kan ook tegen Zulte Waregem geen beroep doen op het trio langdurig geblesseerden: Ibou Sawaneh, Hugo Sousa en Livio Nabab. Geen geschorsten bij W-B, al moeten Gary Coulibaly en Olivier Myny wel uitkijken met vier gele kartons achter hun naam. De selectie bestaat uit dezelfde achttien namen die ook tegen Standard in de kern zaten. Vreven doet dus opnieuw een beroep op Tortol Lumanza.

wedstrijdselectie zwawbe