Go back

Akkoord over Malinese international Ousseynou Cissé

Tekst: Ward Callens - foto: francefootball.fr

Waasland-Beveren neemt zondag ook de Franse Malinees Ousseynou Cissé mee op winterstage. Zaterdag kwamen club en speler tot een akkoord. Met de eigenaar van de 24-jarige verdedigende middenvelder, het Spaanse Rayo Vallecano, is er een principeakkoord. Op enkele punten en komma’s na is de deal rond. Cissé wordt gehuurd tot het einde van het seizoen met optie op een extra seizoen huur en daarna een aankoopoptie.

Ousseynou Cissé (° 7 april 1991) is een verdedigende middenvelder, een zogenaamde nummer zes, die meteen opvalt door zijn gestalte (1m95). De Fransman met Afrikaanse roots komt sinds vorig jaar uit voor de Malinese nationale ploeg. Afgelopen zomer versierde hij een transfer naar Rayo Vallecano. Bij de club uit de Primera Division kwam hij echter nauwelijks aan spelen toe.

Daarvoor was Cissé vaste waarde bij Dijon FCO, subtopper uit de Franse Ligue 2. Hij speelde meer dan 120 wedstrijden in de Franse tweede klasse, drie seizoenen bij Dijon en daarvoor bij Amiens SC. Een deel van zijn opleiding genoot Cissé bij Paris Saint-Germain.

W-B volgde Cissé al enige tijd en heeft hem uitvoerig gescout. De lange middenvelder is fysiek sterk, tweevoetig en is sterk met het hoofd. Als verdedigend ingestelde speler heeft hij bovendien ook voetballend vermogen en kan hij in moeilijke duels fungeren als een breekijzer. We heten Ousseynou welkom op de Freethiel en wensen hem veel succes toe bij onze club. Zondagochtend stapt hij mee het vliegtuig op met de groep richting San Pedro Del Pinatar.