Go back

Derde stagedag in San Pedro del Pinatar

Tekst en foto’s : Walter Clippeleyr

Zwoegen als aanloop naar herneming van competitie

”We hebben nog negen wedstrijden voor de boeg. En toegegeven, het zijn niet de simpelste ploegen waartegen we nog moeten spelen. Willen we zonder problemen de eindstreep halen, dan zullen we wel top moeten zijn. Voor elk punt zal ongetwijfeld moeten geknokt worden.” Aan het woord is coach Stijn Vreven. Zijn analyse klinkt alvast realistisch. In het vooruitzicht van die loodzware opdracht na de winterstop komt de stage in het warme San Pedro del Pinatar in de buurt van Alicante net op tijd. In een gigantisch groot en modern sportcomplex, omringd door keurige voetbalvelden die er bijliggen als een biljart, worden alle zeilen bijgezet om straks met een aangescherpte conditie de voetbalcompetitie te hernemen. De trainer steekt het ook niet onder stoelen of banken dat hij van de stageperiode dankbaar wil gebruik maken om zijn jonge spelersgroep een verscherpte volwassen mentaliteit bij te brengen. Wie hem aan het werk hoort en ziet, kan dit alleen maar beamen.

Tactiek en conditie

Vanmorgen vond een tactische training plaats waarbij vooral gewerkt werd op stilstaande fases. In de loop van de namiddag wachtte een loodzware conditietraining. Het ijs- en zwembad moest nadien voor enige verkwikking en welgekomen ontspanning zorgen.

Zoals eerder al gemeld maken nieuwkomers Siebe Schrijvers en Ouss Cissé tijdens de oefensessies een gretige en goede indruk. Dat was vandaag niet anders. Ook de overige spelers van blauw-geel voelen zich in hun sas onder de Spaanse zon. Of zoals Olivier Myny het verwoordde: ”Tijdens een stage ben je niet enkel gefocust om het voetbal als dusdanig, maar leer je elkaar ook nog een stuk beter kennen. En, dat is best meegenomen om straks als één blok de competitie terug te hernemen.”

Maandag in de late avond sloot Arthur Irawan aan bij de spelersgroep. Na zijn terugkeer uit Indonesië was hij meegekomen met de delegatie van Sporting Lokeren die van hetzelfde oefencomplex gebruik maakt als Waasland-Beveren. Ook de spelersgroep van Antwerp FC, KRC Genk en FC Twente zijn in dezelfde omgeving op winterstage. Intussen heeft teammanager Danny De Maesschalck het oefenkamp vroegtijdig moeten verlaten na het overlijden van zijn schoonzus.