Go back

Freethielnieuws 12-01: W-B klopt NAC in oefenpot, Demir vrijgesproken

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft vanmiddag op de Freethiel NAC Breda geklopt in een vriendschappelijk duel achter gesloten deuren. Het werd 3-2 tegen het nummer drie uit de Nederlandse tweede klasse. 

W-B kwam na een half uur op achterstand via Divine Naah, een Ghanees die door Manchester City aan NAC wordt verhuurd. Die scheve situatie werd voor de rust nog helemaal omgebogen. Eerst maakte Maximiliano Caufriez met medewerking van doelman Noppert gelijk. Net voor de pauze bracht Zinho Gano met een geplaatste kopbal op aangeven van Siebe Schrijvers geel-blauw op voorsprong: 2-1.

In de tweede helft bediende Thibault Moulin Schrijvers met een fraai doorsteekballetje. De nieuwkomer werkte af, maar stond nipt buitenspel. Kort daarop kwam Steeven Langil in een scoringspositie, maar zijn poging werd met een beenveeg gestopt door de Nederlandse goalie. De 3-1 kwam er uiteindelijk toch. Laurent Jans had een prima cross in huis en Moulin werkte beheerst af. De Brabanders scoorden nog tegen via Elson Hooi.

Waasland-Beveren speelde met volgende spelers: Henkinet (46′ Goblet); Jans, Caufriez, Buatu, Vanzo (46′ Van Dooren); Milosevic, Moulin, Cissé, Langil; Gano (46′ Destorme), Schrijvers. Valtteri Moren en Olivier Myny waren ziek, Gary Coulibaly geblesseerd aan de knie.

Erdin Demir moest dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie verschijnen. De reviewcommissie van de KBVB had de linksachter op basis van tv-beelden laten vervolgen door het Bondsparket. Het ging om een fase uit de wedstrijd tegen Moeskroen-Péruwelz. Demir kreeg toen geel na een tackle op Noë Dussenne. De Geschillencommissie besliste dinsdag na het horen van alle partijen niets te weerhouden t.a.v. Demir. Hij kan dus aantreden in de eerstvolgende wedstrijd van W-B, zondag bij KV Oostende.