Go back

Freethielnieuws 26-1: meteen winst voor beloften in Groep A

Tekst: Ward Callens - foto: Kevin Reyns

De beloften van Waasland-Beveren zijn prima gestart in Groep A! Maandagavond wonnen ze hun eerste wedstrijd in de poule met de beste acht belofteploegen tegen STVV. 2-0 werd het in het Puyenbekestadion. 

Zowel bij W-B als bij STVV kwamen een negental A-kernspelers de beloften versterken. Bij geel-blauw mochten o.a. Olivier Myny, Valtteri Moren, Zakaria M’Sila en David Destorme minuten maken. Bij de bezoekers zaten onder meer Victorien Angban, Sascha Kotysch, Mathias Schils en Yuji Ono in de kern. M’Sila opende na twintig minuten de debatten in de eerste partij voor de Jonge Leeuwen in 2016. Met een laag, gekruist schot dwong hij doelman Yves De Winter tot een redding. Die loste, maar een ploegmaat kon ontzetten.

In een vrij gesloten wedstrijd kwam W-B nooit in de problemen tegen de Limburgers, die zelf geen bal tussen de palen kregen. Een kopbal en een schot naast het doelkader waren de enige mogelijkheden voor STVV in negentig minuten. Dat zag ook bondscoach Marc Wilmots. W-B had op dat moment de winst al veilig gesteld. Met nog een kwartier op de klok moest De Winter een schot van Kevin Hebbelinck lossen. Invaller Maxim Nys was er als de pinken bij en tekende voor de 1-0. Even later zorgde Olivier Myny voor de 2-0, hij rondde een aanval van W-B af door de benen van de bezoekende doelman.

Nys omspeelde in de slotseconden nog doelman De Winter, maar zijn inzet ontbrak aan kracht en dus geen 3-0. Toch een mooie prestatie van jong W-B, dat meteen een zege boekt in Groep A. Volgende maandag trekken de Beverse beloften naar KRC Genk. De eerstvolgende thuiswedstrijd in het Puyenbekestadion is op woensdag 10 februari om 19.30 u. tegen KV Mechelen.

 

Beloften Waasland-Beveren: Goblet; Van Dooren, Caufriez, Moren, Leemans; Lumanza (37′ Pieters), Ito (71′ Erciyas); Myny, M’Sila (46′ Van Remoortere), Hebbelinck; Destorme (66′ Nys)

Doelpunten: 77′ Nys 1-0, 84′ Myny 2-0

 

De spelersgroep kwam dinsdagmiddag samen op de Freethiel voor een veldtraining en videoanalyse. Tortol Lumanza en Zakaria M’Sila hadden nog hinder na de wedstrijd bij de beloften en recupereerden in het zwembad. Ibou Sawaneh, Deni Milosevic en Hugo Sousa trainden individueel op het veld. Livio Nabab trainde volledig mee met de groep.