Go back

KAA Gent – W-B (31-1): nuttige info

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Komende zondag maakt Waasland-Beveren de verplaatsing naar KAA Gent. De wedstrijd bij de landskampioen vindt plaats in de Ghelamco Arena en wordt afgetrapt om 20.00 u. Hieronder vinden supporters die de verplaatsing wensen te maken de nodige informatie terug.

 • Adres KAA Gent: Ghelamco Arena, Ottergemsesteenweg Zuid 808, 9000 Gent
 • Beschikbare plaatsen voor bezoekers: 971 zitplaatsen, gelegen in tribune 4 (ingang G, vakken 421 + 422, zie stadionplan onderaan dit bericht)
 • Ticktprijzen: €20 (+16j) en €10 (-16j)
 • Caterig: de cateringstanden sluiten twintig minuten na de rust. De drankbonnenverkoop stopt aan het begin van de tweede helft. Drankbonnen worden niet terugbetaald.
 • De standplaats voor supportersbussen is de afgesloten zone voor ingang G. Er is plaats voor maximaal acht bussen.
 • Supporters met beperking/begeleiders: Plaats voor tien rolstoelen. Normale prijzen voor personen met een beperking, gratis toegang voor begeleiders.
 • Bijzondere bepalingen eigen aan de Ghelamco Arena:
  • Het meebrengen in het stadioncomplex van papiersnippers, confetti, wc-rollen e.d. is niet toegelaten.
  • Het is verboden om het stadioncomplex te betreden in het bezit van toeters met drukgas en/of vuvuzela’s.
  • Vlaggenstokken zijn toegelaten onder volgende voorwaarden:
   • flexibele en lichte stok
   • holle stok
   • bestaande uit plastiek
   • bestaande uit één stuk
   • hoogte van min. 1m en max. 1m50
   • 1 stok per vlak

 

Aanrijroute supportersbussen naar de Ghelamco Arena

In tegenstelling tot vorig seizoen is de verkeersaccommodatie rond de Gentse Ghelamco Arena volledig gefinaliseerd. Er dient dan ook een andere aanrijroute gevolgd te worden naar het stadion. Hieronder een wegbeschrijving naar de Ghelamco Arena vanuit elke richting. Voor alle richtingen geldt: geen gps volgen!

Van de E40, komende uit richting Brussel :

De E40 verlaten bij afrit MERELBEKE en de R4 (richting Eeklo) volgen tot de rotonde aan de Ghelamco Arena wordt bereikt. De rotonde aan de Ghelamco Arena oprijden en de vierde afrit nemen die leidt naar de externe evacuatieweg die aan de parkings van de Ghelamco Arena voorbij loopt. Deze externe evacuatieweg volgen die rechtstreeks naar de parking voor bezoekers leidt. Op de parking de richtlijnen van de stewards volgen m.b.t. opstelling van de bussen.

Van de E40 , komende uit richting Oostende:

De E40 verlaten bij afrit SINT-DENIJS en Flanders Expo volgen. Adolphe Pégoudlaan volgen (Holliday Inn en  Flanders expo en voorbij rijden ) en verder richting Zwijnaarde volgen ( R4 buitenring oprijden ). R4 blijven volgen richting Industriezone Gent Zuid I + EEKLO. Via eerste rondpunt naar en over de tuibrug rijden. Eénmaal over de tuibrug bevindt men zich op het rondpunt aan de Ghelamco Arena. Vanaf daar derde afrit nemen die leidt naar de externe evacuatieweg die aan de parkings van de Ghelamco Arena voorbij loopt. Deze externe evacuatieweg volgen die rechtstreeks naar de parking voor bezoekers leidt. Op de parking de richtlijnen van de stewards volgen m.b.t. opstelling van de bussen.

Van de E17 komende uit richting Antwerpen:

De E17 verlaten bij afrit DESTELBERGEN en vanaf daar de R4 richting MERELBEKE volgen. De R4 blijven volgen richting EEKLO tot de rotonde aan de Ghelamco Arena wordt bereikt. De rotonde aan de Ghelamco Arena oprijden en de vierde afrit nemen die leidt naar de externe evacuatieweg die aan de parkings van de Ghelamco Arena voorbij loopt. Deze externe evacuatieweg volgen die rechtstreeks naar de parking voor bezoekers leidt. Op de parking de richtlijnen van de stewards volgen m.b.t. opstelling van de bussen.

Van de E17 komende uit richting Kortrijk:

Doorrijden tot aan verkeerswisselaar E17/E40 te Zwijnaarde, dan E40 richting Brussel nemen. E40 verlaten bij afrit MERELBEKE en R4 richting MERELBEKE volgen. R4 verder richting EEKLO volgen tot de rotonde aan de Ghelamco Arena wordt bereikt. De rotonde aan de Ghelamco Arena oprijden en de vierde afrit nemen die leidt naar de externe evacuatieweg die aan de parkings van de Ghelamco Arena voorbij loopt. Deze externe evacuatieweg volgen die rechtstreeks naar de parking voor bezoekers leidt. Op de parking de richtlijnen van de stewards volgen m.b.t. opstelling van de bussen.

 

stadium map-EN

 

Veiligheidsmaatregelen

Naar aanleiding van verhoogde terreurdreiging in België, worden zondag (31/1) voor de wedstrijd tussen KAA Gent en W-B naar analogie met alle andere wedstrijden sinds eind november alle extra veiligheidsmaatregelen aangehouden. Het is verboden zakken of tassen (rugzak, handtas…) mee te nemen naar de wedstrijd. Supporters die toch een zak of tas meenemen, zullen geen toegang tot het stadion krijgen. Er zijn in het stadion geen lockers om tassen of zakken in op te bergen.

Er zullen bijkomende toegangscontroles worden uitgevoerd. Die controles zullen uitgebreider dan normaal zijn en daardoor treden mogelijk vertragingen op aan de stadioningangen. Om te vermijden dat u door deze extra maatregelen de aftrap zou missen, roepen we al onze supporters op om vroeger dan gewoonlijk naar het stadion af te zakken. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in een uitverkocht stadion. Kom dus tijdig naar het stadion. De ingangen van het stadion zullen geopend worden vanaf 17.30 u.

Tot slot willen wij nog één zaak onder de aandacht brengen: los van het feit dat het verboden is, blijft het in de huidige context geen goed idee om bommetjes en/of ander pyrotechnisch materiaal mee te brengen en te ontsteken in de buurt van het stadion en/of tijdens de wedstrijd.

 

Parking bezoekers

Het aantal parkeerplaatsen voor bezoekende supporters in de onmiddellijke omgeving van de Ghelamco Arena is beperkt. Supporters van Waasland-Beveren voor het bezoekersvak kunnen indien zij dat wensen parkingkaarten aankopen voor de wedstrijd van zondag. Die kosten €15 per wagen. De plaatsen zijn beperkt (nog 49 plaatsen woensdagavond 27/1). Parkeerkaarten kunnen worden aangekocht aan het onthaal van W-B in het Freethielstadion (tel. 03 750 25 00).