Go back

KAA Gent – W-B (31-1): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren maakt zondagavond de verplaatsing naar de Gentse Ghelamco Arena. De partij tegen landskampioen KAA Gent wordt afgetrapt om 20.00 u. en staat onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge.

Een aartsmoeilijke opdracht. Zo zou je de uitwedstrijd bij KAA Gent kort kunnen omschrijven, te meer door het recente vormpeil van de Buffalo’s. Na Nieuwjaar zette Gent achtereenvolgens RSC Anderlecht (2-0), Club Brugge (2-1) en Standard Luik (0-3) opzij. De laatste thuisnederlaag van Gent dateert intussen van 8 november, toen Sporting Charleroi kwam winnen in de Ghelamco Arena (1-3), meteen ook de enige misstap van de Gentenaars in eigen huis dit seizoen.

Ook op verplaatsing verloor KAA Gent nog maar één keer deze jaargang. 2015 was een echt boerenjaar voor de Buffalo’s. De wedstrijd op de Freethiel eind september eindigde op 1-3. De Gentse doelpunten kwamen van Mitrovic, Matton en Depoitre. In de slotfase kon Deni Milosevic tegen scoren met een heerlijk afstandsschot. Geel-blauw kon zich echter optrekken aan een prima prestatie tegen de landskampioen, dat vooral dodelijk efficiënt was voor doel. W-B verloor z’n zes laatste confrontaties met Gent. De laatste uitzege bij blauw-wit dateert van december 2012, toen met 0-2 gewonnen werd in het Ottenstadion.

KAA Gent haalde de jongste weken liefst vijf versterkingen binnen. De opvallendste is ongetwijfeld middenvelder Rob Schoofs, die enkele dagen geleden overkwam van STVV en voor zijn debuut staat bij Gent. De Noor Gustav Wikheim heeft zich intussen al kunnen tonen. Van de 22-jarige flankaanvaller wordt veel verwacht in de Ghelamco Arena. Recordaankoop Erik Johansson werd verkocht aan FC Kopenhagen, woelwater Benito Raman werd bij STVV gestald.

Deni Milosevic en Livio Nabab sloten vorige week weer aan bij de groepstrainingen. Voor Nabab komt de wedstrijd tegen Gent nog te vroeg, Milosevic behoort wel weer tot de wedstrijdkern. Erdin Demir ondervond vrijdag wat last aan de kuit en is twijfelachtig. Bij beide ploegen een geschorste speler: Olivier Myny pakte tegen Club Brugge zijn vijfde gele kaart en zit een speeldag schorsing uit, net als Nana Asare bij KAA Gent. Floriano Vanzo moet uitkijken, hij heeft vier gele kaarten achter zijn naam staan.

Stijn Vreven beseft dat iets rapen in Gent een lastige opdracht is. “Gent is voor mij de beste ploeg in België, er zit heel weinig afval in hun spel en ook als ze een paar spelers missen betekent dat geen kwaliteitsverlies. Zelfs tegen topploegen als Lyon, Sint-Petersburg en Valencia kunnen zij hun wil opleggen. Het wordt een aartsmoeilijke wedstrijd, maar we gaan natuurlijk wel iets proberen. We gaan proberen met een goed strijdplan te komen. Voor mijn spelers zijn dit soort wedstrijden de reden waarom je profvoetballer bent”, aldus de oefenmeester.

 

wedstrijdselectie gntwbe