Go back

KV Oostende – W-B (17-01): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Op zondag 17 januari trekt Waasland-Beveren naar Oostende voor zijn eerste competitieduel van het nieuwe jaar. Om 20.00 u. staat in het Albertparkstadion het treffen met KV Oostende op het programma. Scheidsrechter is Serge Gumienny.

Na een korte winterbreak en een trainingsstage in het Zuiden is het weer business as usual voor de clubs in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren neemt het zondagavond op tegen KV Oostende en opent daarmee een pittig drieluik. In de heenronde verloor W-B drie keer op rij tegen Oostende, Club Brugge en KAA Gent. Doet geel-blauw het nu beter?

Stijn Vreven mocht de voorbije weken alvast twee nieuwkomers inpassen in zijn ploeg: verdedigende middenvelder Ousseynou Cissé en aanvaller/aanvallende middenvelder Siebe Schrijvers. De twee zijn speelgerechtigd en behoren meteen tot de wedstrijdkern voor de verplaatsing naar het Albertparkstadion. Het wordt uitkijken naar hun debuut voor geel-blauw. De kustploeg verwelkomde dan weer verdediger Zarko Tomasevic en flankaanvaller Yassine El Ghanassy. Die laatste, nog altijd maar 25, maakte ooit het mooie weer bij KAA Gent en is na enkele jaren in het buitenland weer klaar om zich te tonen in België.

De vorige confrontatie tussen W-B en KVO resulteerde in een zware thuisnederlaag voor geel-blauw. De Kustboys kwamen midden september met 1-5 winnen op de Freethiel. Gohi Bi Cyriac, topschutter in de JPL, lukte een hattrick, enkel Steeven Langil kon tegen scoren. Intussen telt zowel W-B als KVO nog één veldspeler die geen seconde miste in de competitie: Laurent Jans en David Rozehnal.

Vreven moet, ondanks een geslaagde stage die iedereen zonder kleerscheuren overleefde, twee van zijn pionnen missen in Oostende. Valtteri Moren en Olivier Myny moeten beiden afhaken met griep. Omdat er zaterdag nog getraind wordt, bestaat de selectie voorlopig uit twintig spelers. Floriano Vanzo moet uitkijken voor een automatische schorsing want heeft vier gele kaarten achter zijn naam staan.

 

wedstrijdselectie kvowbe