Go back

Stijn Vreven: “Hier teken je voor als je in Oostende komt spelen”

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

 

“Hier zit een tevreden coach”, opende Stijn Vreven de persbabbel na het gelijkspel bij KV Oostende. “Als je naar Oostende moet, weet je dat je een moeilijk avondje tegemoet gaat. De heenwedstrijd zat nog fris in onze gedachten. Daarbij is Oostende volgens mij samen met KAA Gent de best voetballende ploeg.”

“We hebben ons van onze beste kant laten zien in balbezit”, vond Vreven. “Voetballend waren we bij momenten de evenknie van Oostende, anderzijds moet je in theorie de match winnen als je drie goals maakt op verplaatsing bij KVO. Dat legt ook meteen ons grootste mankement bloot: scherp verdedigen. We verdedigen goed als collectief, maar maken nog te veel individuele foutjes. Dat wordt natuurlijk afgestraft door een ploeg als Oostende.”

Dat nam niet weg dat de oefenmeester meer dan vrede kon nemen met de puntendeling met de kustploeg. “Hier teken je op voorhand voor als je hier komt spelen. Ik heb kansen gezien, ook kansen tegen. Henkinet heeft zich erg goed herpakt na zijn foutje na twintig seconden. We hadden afgesproken dat Goblet tot Nieuwjaar in doel zou blijven staan en dat we daarna zouden evalueren. Henkinet verdient het om weer in de goal te staan. Dat is geen makkelijke beslissing, maar een in eer en geweten.”

 

Voor het debuut van Siebe Schrijvers had Vreven lovende woorden over: “Ik ben erg blij met zijn wedstrijd, maar niet alleen door zijn doelpunten. Ik kreeg het warm vanbinnen als ik hem zag lopen zonder bal, tussen de linies. Dat is erg moeilijk te verdedigen. Hij is nog maar negentien jaar en doet dat super. Ik ben nu al zeer blij met zijn komst. Hij is een zeer goede speler voor ons. Dat hij een meerwaarde is voor ons heeft hij nu al bewezen.”