Go back

Stijn Vreven: “Tevreden over het spel, maar baal van het resultaat”

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Gemengde gevoelens bij Stijn Vreven na de wedstrijd bij KAA Gent. De trainer was tevreden met het geleverde spel van zijn spelers, maar baalde tegelijkertijd over het puntenverlies. “Ik vind dat wij naar onze kwaliteiten een fantastische prestatie hebben geleverd”, opende Vreven de persbabbel na de 2-1-nederlaag in Gent. “Ons strijdplan werd goed uitgevoerd, de organisatie hield een uur lang uitstekend stand en afspraken werden zeer goed nagekomen.”

“Uiteraard ben ik niet tevreden over het resultaat, en daar draait het uiteindelijk om”, ging hij┬áverder. “Maar om hier zo’n organisatie neer te zetten, weinig weg te geven en na de 2-1 onze schroom af te gooien en er voor blijven gaan… Dat had ik niet verwacht. We leverden een knappe prestatie af en hadden nog kans om hier met een gelijkspel weg te gaan.”

Zover kwam het niet. Want Matz Sels hield met een uitstekende beenveeg een punter van Steeven Langil uit z’n doel, de best uitgespeelde kans na de pauze. Een op z’n minst even grote opdoffer dan het resultaat is wellicht de tweede gele en dus rode kaart voor Thibault Moulin, die de wedstrijd van volgend weekend tegen OH Leuven moet missen. “Ongelooflijk die rode kaart, de speler was zelfs niet in die situatie betrokken!”, vond Vreven. “Je mag daar dan achteraf niets van zeggen of je komt in het verslag van de scheidsrechter. Dit tart alle verbeelding. We moeten nu wel onze beste speler missen tegen Leuven”, aldus de W-B-coach.