Go back

Tweede stagedag in San Pedro del Pinatar

Tekst en foto: Walter Clippeleyr

Nieuwkomers tonen nu al hun meerwaarde

Trainer Stijn Vreven stond er na de training van vanmorgen tevreden bij. “Wij kunnen hier in ideale omstandigheden trainen. Het oefenveld ligt er prima bij en van zo’n temperatuur kun je op dit moment van het jaar enkel maar dromen. Maar het meest belangrijk is wel dat onze twee nieuwkomers best meevallen. Ik zag ze nog niet aan het werk tijdens een wedstrijd, maar beiden tonen nu al hun kwaliteiten. Het zijn echt wel twee aanwinsten, hoor”, vertelde de coach.

Stijn Vreven stak niet weg dat hij hoopt dat de boomlange Ousseynou Cissé – kortweg Ouss als roepnaam – zich profileert als een leider in zijn jonge ploeg. Een opdracht die hem trouwens niet vreemd is, want in Dijon speelde hij ook als aanvoerder. Maar wat denkt Ouss na zelf over zijn kennismaking na een verblijf van amper twee dagen in zijn nieuwe ploeg. ”Het eerste contact is erg vlot verlopen. Ik voelde meteen dat ik goed werd aanvaard. Ik ben terechtgekomen in een jonge ploeg die vooral op technisch vlak grote kwaliteiten vertoont.

Al tijdens de voorbije zomer had Waasland-Beveren interesse getoond in de jonge Siebe Schrijvers. In het seizoen 2014-2015 stond hij 32 keer in het basiselftal van KRC Genk en trof hij vijf keer raak. Hij verlengde zijn contract met vier jaar. “Dan is het zuur wanneer je nog maar amper tot spelen komt. En, daarom ben ik erg tevreden dat ik kon verhuizen naar Waasland-Beveren. Mijn hoofd staat er helemaal op om het hier goed te doen. Ik wil er honderd procent voor gaan”, vertelde een ontspannen Siebe. Is hem een plaats in de basisploeg gegarandeerd? “Bijlange niet. De coach heeft mij op het hart gedrukt dat ik mijn plaats moet afdwingen op basis van de kwaliteiten die ik toon op training.”