Go back

Vierde stagedag in San Pedro del Pinatar

Tekst en foto’s : Walter Clippeleyr

Geen zorgen om kleine kwaaltjes

Het moet gezegd: de spelers en sportieve staf van Waasland-Beveren hebben tijdens hun winterstage in het zonnige San Pedro Del Pinatar, gelegen aan de Zuid-Spaanse kust vlakbij Alicante en Murcia, tot nu toe op geen enkele inspanning en moeite gezien om zich optimaal voor te bereiden op de herneming van de competitie. Dat kan het beoogde resultaat in de loodzware wedstrijden die nog deze maand te wachten staan – uit naar  Oostende en Gent en thuis tegen Club Brugge – alleen maar ten goede komen.Want hoe je het ook bekijkt, trainer Stijn Vreven heeft het bij het rechte eind als hij beweert dat het in de komende negen matchen knokken wordt voor elk broodnodig punt. Zijn ploeg moet top zijn, vindt de coach, en daarom grijpt hij de stage gretig aan om zijn spelersgroep op messcherp te zetten. Concentratie en discipline zijn op elk moment de ordewoorden.In tegenstelling tot de eerste drie dagen ging het er gisteren iets ontspanner en rustiger aan toe. Kwestie van even te recupereren van de erg zware conditionele trainingen die bij aanvang van de stage op het programma stonden.’s Morgens werden de spieren in kleinere groepjes los gegooid doormiddel van een aangepast oefenschema, o.a. met stretchoefeningen en tennisvoetbal. En, niet onbelangrijk: de coach zag dat het goed was. Vanmiddag staan fitness en spinning, sauna en zwemmen op het programma. Je hoorde geen enkele speler klagen over dit oefenaanbod, integendeel.

Werk voor kinesisten

Tot nu toe bleef de blauw-gele spelersgroep, zowel tijdens de competitie als op deze stage, goed gespaard van zware blessures. Een opsteker, zeg wel. O ja, af en toe hebben de meegereisde kinesisten wel wat werk om spelers die sukkelen met kleinere kwaaltjes er weer helemaal bovenop te helpen. Dat was vandaag het geval met Steeven Langil en nieuwkomer Siebe Schrijvers, die dinsdagmiddag allebei de voet hadden verzwikt. Max Caufriez klaagde van pijn aan de adductoren. Om geen risico te lopen, hielden ze het woensdagmorgen alle drie bij kiné-oefeningen. Morgenvroeg sluiten ze wellicht weer aan bij de groep.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De spelers waren wel te vinden voor een partijtje tennisvoetbal.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stretchen vormde vandaag een belangrijk onderdeel van de trainingen.

 

Je kan alle foto’s van de stage vinden via de Facebookpagina van Waasland-Beveren, klik hier.