Go back

Vijfde stagedag in San Pedro del Pinatar

Tekst en foto’s : Walter Clippeleyr

Waasland-Beveren speelt nu ook met nummers 6 en 14

Waasland-Beveren nam vorige zondag ook de Franse Malinees Ousseynou Cissé mee op winterstage. Met de eigenaar van de 24-jarige verdedigende middenvelder, het Spaanse Rayo Vallecano, was toen al een principeakkoord gesloten. Donderdagmorgen zette Ouss Cissé in Hotel Lodomar in San Pedro del Pinatar waar de 24-koppige spelersgroep verblijft, zijn handtekening onder een definitief contract. Daardoor wordt de Fransman met Afrikaanse roots, die sinds vorig jaar ook voor de Malinese nationale ploeg uitkomt , door Waasland-Beveren gehuurd tot het einde van het seizoen met optie op een extra seizoen huur en daarna een aankoopoptie. Ouss was zichtbaar gelukkig dat de laatste komma’s en punten waren geregeld en dat niets nog in de weg stond voor een overgang naar Waasland-Beveren.

De verdedigende middenvelder, die meteen opvalt door zijn gestalte (1m95) kwam in de voorbije zes maanden bij zijn club Rayo Vallecano, die momenteel op de voorlaatste plaats staat in de Primera Division nog nauwelijks aan spelen toe. Ook gisteren spaarde Ouss Cissé tijdens een pittige veldtraining geen enkele inspanning om in een optimale conditie aan de herneming van de Belgische competitie van start te kunnen gaan. Bij W-B zal hij het nummer 6 dragen. Datzelfde nummer droeg hij reeds toen hij bij Dijon FCO, subtopper uit de Franse Ligue 2, speelde.

De negentienjarige Siebe Schrijvers, die tot de zomer van KRC Genk wordt gehuurd, koos ervoor om met het nummer 14 te dragen.

Preventief langs de kant

Vanmorgen tijdens de veldtraining bleef Zinho Gano preventief langs de kant. Hij hield het bij lichte fitnessoefeningen. De vrees voor een blessure aan de rechterhamstring was daaraan niet vreemd. De lichte blessure aan de enkel die Steeven Langil en Siebe Schrijvers eerder tijdens de week hadden opgelopen door een voetverzwikking is intussen geheeld. Idem voor de blessure van Max Caufriez aan de adductoren. Woensdagnamiddag moest T3 Johan Van Rumst ook naar de kant. Terwijl de spelers aan krachttraining deden, liep hij tegen een van de toestellen aan met pijnlijke hinder aan de binnenkant van de dij tot gevolg.

Vier jeugdinternationals

Eerder al werden doelman Merveille Goblet en verdediger Max Caufriez opgeroepen voor de nationale selecties, respectievelijk bij de nationale beloften en U19. Matthias Janssens, de zeventienjarige derde doelman van W-B, werd vorige week opgeroepen voor de nationale U18. Jeugdspeler Drilon Sadiku, een talentrijk jeugdproduct van W-B, werd opgeroepen voor de nationale U17 van Albanië. Hij wordt zaterdagmorgen 9 januari daarvoor in Zurich verwacht.