Go back

W-B – Club Brugge (24-01): selectie & voorbeschouwing

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren speelt zondagavond om 20.00 u. in eigen huis tegen Club Brugge. Het is de eerste competitiewedstrijd van 2016 op de Freethiel. Scheidsrechter van dienst is Sébastien Delferière. 

Na het spectaculaire gelijkspel in Oostende wacht zondag deel twee van het pittige, Vlaamse drieluik KV Oostende – Club Brugge – KAA Gent. In de heenronde bleef Waasland-Beveren achter met nul op negen tegen deze drie. Afgelopen zondag deed W-B al beter door een punt te pakken bij de Kustboys na een genietbare wedstrijd met zes doelpunten.

Club Brugge nam in zijn eerste competitieduel na de winterbreak dan weer makkelijk de maat van Moeskroen-Péruwelz (3-0), dat intussen ex-W-B-trainer Glen De Boeck aanstelde als vervanger voor de ontslagen Cedomir Janevski. Club speelde donderdagavond ook nog de heenronde in de halve finale van de Croky Cup tegen KAA Gent. In Gent verloor blauw-zwart met 2-1 nadat het al vroeg met z’n tienen verder moet na rood voor Dion Cools. Gouden Stier Abdoulay Diaby had Club nog op voorsprong gebracht in de Ghelamco Arena.

Bij beide ploegen viel deze maand transfernieuws te rapen. Bij W-B kwamen de twee nieuwkomers meteen in actie. Ousseynou Cissé en Siebe Schrijvers stonden bij hun debuut negentig minuten op het veld in het Albertparkstadion. Schrijvers kende een superdebuut met twee prachtige goals. Club Brugge haalde met Ludovic Butelle en ervaren doelman in huis. De 32-jarige Fransman straalt rust en vertrouwen uit. In Gent stopte hij nog een elfmeter van Sven Kums. Zijn landgenoot Benoît Poulin werd overgenomen van KV Kortrijk. De twee speelden eerder al eens samen, bij Nîmes Olympique. Dirigent Victor Vazquez zocht intussen andere oorden op.

De vorige confrontatie tussen beide ploegen, eind september, eindigde op een zware 5-1-nederlaag voor W-B in Jan Breydel. Met een doelpunt net voor en net na de rust was Tuur Dierckx toen de boosdoener voor geel-blauw. Deni Milosevic toonde dan weer over een uitstekende traptechniek te beschikken door in de slotfase op sublieme wijze de eerredder op het bord te zetten. Vorig weekend slaagde W-B er alvast in de blamage uit de heenronde tegen KV Oostende recht te zetten. Kan W-B zondag ook iets rapen tegen blauw-zwart?

Stijn Vreven kan tegen de West-Vlamingen geen beroep doen op Deni Milosevic. De Bosnische belofte-international ondervindt nog te veel hinder aan de hamstrings. Livio Nabab traint sinds vrijdag weer (deels) mee met de groep, maar het treffen met Club Brugge komt uiteraard te vroeg voor de aanvaller. Valtteri Moren en Olivier Myny, vorig weekend nog ziek, werden weer opgenomen in de wedstrijdkern.

Vreven verwacht een moeilijke wedstrijd tegen Club: “Wij zullen top moeten zijn, we moeten het sowieso meer hebben van het collectieve. Club Brugge is een ploeg die op elk moment kan toeslaan en een match beslissen. Na KV Oostende is het de tweede topclub op rij die we treffen. Iedereen kent ons programma van deze weken. We moeten toch proberen meer punten te sprokkelen tegen deze clubs dan in de heenronde”, aldus de oefenmeester.

 

wedstrijdselectie wbeclu

 

Mededeling i.v.m. tickets -16-jarigen

We hebben vastgesteld dat er wel eens misbruik wordt gemaakt van de tickets voor -16-jarigen. Voortaan zullen de kassiers dan ook steeds de identiteitskaart vragen alvorens zij een ticket aan lager tarief verkopen. De stewards zullen op hun beurt ook controles uitvoeren. Supporters die in het bezit zijn van een ongeldig ticket, riskeren een PV Voetbalwet met een mogelijk stadionverbod en boete als gevolg.

Zaterdagvoormiddag tussen 9.00 en 12.00 u. kunnen supporters nog terecht aan het onthaal van de Freethiel (centrale inkomhal) voor ticketverkoop. Zondagavond zijn ook de loketten geopend vanaf 18.30 u. en kunnen ter plaatse tickets aangekocht worden naar gelang beschikbaarheid.

 

Veiligheidsmaatregelen

Voor de wedstrijd tegen Club Brugge zijn de intussen gekenden veiligheidsmaatregelen van kracht. De controlemaatregelen blijven nog steeds aangescherpt in overleg met de bevoegde instanties en de lokale overheid. We verzoeken onze supporters dan ook om tijdig naar de Freethiel te komen en begrip te tonen voor onderstaande aandachtspunten.

  • Elke supporter zal bij de toegang tot het stadion gecontroleerd worden door stewards en/of politie.
  • Handtassen en rugzakken worden NIET toegelaten in het stadion!
  • Supporters wordt aangeraden tijdig naar het stadion te komen. Door de aangescherpte controle lopen de wachtrijen aan de ingangen mogelijk op.
  • Het gebruik van pyrotechnisch materiaal en voetzoekers in en rond het stadion is ten strengste verboden en in het huidige klimaat een zeer slecht idee.