Go back

W-B pakt een punt na spektakelmatch in Oostende: 3-3

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren heeft na een vermakelijke wedstrijd een punt meegepakt uit Oostende. 3-3 werd het in het Albertparkstadion. Nieuwkomer Siebe Schrijvers was met twee prachtige treffers de uitblinker bij W-B. 

Twee debutanten bij Waasland-Beveren voor de eerste wedstrijd na de winterbreak. Ousseynou ‘Ouss’ Cissé en Siebe Schrijvers werden door Stijn Vreven meteen in de basis gedropt. Schrijvers in steun van Zinho Gano, Cissé naast Thibault Moulin voor de verdediging. Laurent Henkinet stond dan weer in doel. Na een evaluatie na de trainingsstage kreeg hij de voorkeur op Merveille Goblet.

Henkinet liet zich meteen bijna verrassen door een schot van Franck Berrier, maar herstelde zijn foutje door in de rebound Joseph Akpala van een doelpunt te houden. Henkinet had kort daarna ook een prima save in huis op de vrije trap van Berrier. Aantrekkelijk wedstrijdbegin aan de kust, na zeven minuten kwam W-B er een eerste keer uit: de uithaal van Moulin was te centraal en Didier Ovono klemde het leer. Een minuutje later was het wel raak, en hoe! Siebe Schrijvers luisterde zijn debuut op met een prachtige gekruiste volley, een heerlijk doelpunt!

Nog voor het kwartier stonden de bordjes echter alweer in evenwicht. Joseph Akpala kwam op aangeven van Berrier oog in oog met Henkinet en faalde niet: 1-1. Maar ook de reactie van geel-blauw liet niet lang op zich wachten. Alweer Schrijvers bracht W-B opnieuw op voorsprong, opnieuw met een onhoudbare trap in de kruising! Nog was het niet gedaan in een zeer vermakelijke eerste helft. Fernando Canesin zocht Henkinet op, maar de Beverse goalie verkleinde uitstekend zijn doel en redde. Meteen daarop werd hij wel gevloerd door diezelfde Canesin na een scherpe flankvoorzet van Berrier. 2-2 was ook de ruststand.

Na de pauze was de eerste mogelijkheid voor W-B. Schrijvers kopte door tot bij Steeven Langil, die de bal naast plaatste. Daarna voerde Oostende geleidelijk aan de druk op. Dat leidde al snel tot de 3-2. Knowledge Musona kon van dichtbij binnen tikken aan de eerste paal. De kustploeg bleef komen. Musona joeg eerst het leer naast de Beverse goal en vond niet veel later Henkinet op zijn weg. Ook Berrier probeerde de score aan te dikken: hij krulde een vrijschop net naast de eerste staak.

In een moeilijke periode voor W-B hield doelman Henkinet zijn ploeg recht. Met de vingertoppen duwde hij de knal van Jordan Lukaku in corner en ook bij de poging van invaller Gohi Bi Cyriac was hij op de afspraak. Tien minuten voor tijd kwam W-B er nog eens uit. Erdin Demir bediende Schrijvers, maar de jongeling mikte de bal over. Geen derde treffer voor Schrijvers, die hoe dan ook uitstekend debuteerde voor geel-blauw. In de slotfase tikte Lukaku Floriano Vanzo foutief aan in de zestien meter. Scheidsrechter Gumienny twijfelde niet en wees naar de stip. Thibault Moulin stuurde Ovono de verkeerde hoek in: 3-3! Na zeven assists ook de eerste competitiegoal voor de middenvelder. Zo eindigde een zeer genietbare wedstrijd bij Oostende op een puntendeling. Toch een mentale opsteker voor W-B, dat volgend weekend Club Brugge treft op de Freethiel.

 

KV Oostende: Ovono; Capon, Rozehnal, Milic, Lukaku; Vandendriessche, Siani (k); Canesin (82′ Jonckheere), Berrier, Musona (90’ Saviour); Akpala (76′ Cyriac)

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Coulibaly, Buatu, Demir; Cissé, Moulin (k); Milosevic (18’ Vanzo), Schrijvers, Langil; Gano

Doelpunten: 8′ Schrijvers 0-1, 14′ Akpala 1-1, 17′ Schrijvers 1-2, 34′ Canesin 2-2, 53′ Musona 3-2, 83′ Moulin (p.) 3-3

Gele kaarten: 68’ Coulibaly

Scheidsrechter: Serge Gumienny