Go back

W-B strijdend onderuit in Gent: 2-1

Tekst: Martijn De Jonge - foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

Waasland-Beveren is er niet in geslaagd te stunten bij KAA Gent. Het legde weliswaar een bemoedigende prestatie op de mat bij de landskampioen, maar kocht daar uiteindelijk niets mee: 2-1. Stijn Vreven kon nadien tevreden zijn over het geleverde spel, hij moest wel zonder punten de bus weer op richting Beveren. 

Waasland-Beveren stond op speeldag 24 voor een aartsmoeilijke opdracht op bezoek bij landskampioen KAA Gent. Toch had Vreven een strijdplan klaar om het de Buffalo’s moeilijk te maken. Zo posteerde de oefenmeester met Valtteri Moren een extra mannetje in de defensie om vanuit een goede organisatie te starten.

Beide ploegen probeerden in de beginfase de bal in eigen rangen te houden. De thuisploeg slaagde daar het meest in, maar was amper gevaarlijk voor doel. Op het kwartier spatte een afgeweken vrije trap van Danijel Milicevic uiteen op de lat. Meteen daarop kon Steeven Langil zich aan de overkant voor een eerste maal doorzetten. Zijn inzet werd door doelman Matz Sels met een zweefduik in hoekschop gewerkt. De corner die volgde werd door Coulibaly tot bij Jonathan Buatu verlengd. De centrale verdediger reageerde alert en tikte de bal hard voorbij Sels: 0-1!

Het geel-blauwe feestje was echter van korte duur. Twee minuten nadien bracht Laurent Depoitre de bordjes in evenwicht. Hij schoof de bal door een bos van benen voorbij Henkinet. Nadien volgden pogingen van Lucas Deaux en Moses Simon, maar die brachten Henkinet niet in de problemen. Op het halfuur miste Deaux zijn controle en stapte hij vol op de enkels van Ousseynou Cissé. Ref Nicolas Laforge hield het bij geel en de Gentse aanwinst kwam goed weg. Voor rust dreigde geel-blauw nog met schoten van Moulin en Langil en de thuisploeg via Brecht Dejaegere en Milicevic, het bleef echter 1-1.

Na de koffie was er veel balbezit voor de thuisploeg, maar weinig doelgevaar. Ook W-B probeerde eruit te komen, maar de opbouw was bij beide ploegen te slordig. Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg de eerste bal tussen de palen en die raakte ook meteen de netten. Brecht Dejaegere plaatste de bal voorbij Henkinet. Langil kreeg meteen nadien een dot van een kans, die hij overigens zelf forceerde, maar besloot op de voet van de uitgekomen Sels.

Met nog tien minuten op de klok kreeg Sven Kums dé kans om de thuisploeg op een dubbele voorzet te brengen. Hij mocht een elfmeter trappen na een haakfout van Cissé op Dejaegere in de rechthoek. Doelman Laurent Henkinet koos de juiste hoek en hield zo de geel-blauwe hoop in leven. W-B bleef erin geloven en Vreven gooide Zinho Gano, Deni Milosevic en Tortol Lumanza in de strijd. Echte kansen kwamen er jammer genoeg niet meer.

In blessuretijd stuurde scheidsrechter Laforge tot ieders verbazing kapitein Thibault Moulin nog naar de kleedkamer met z’n tweede geel karton van de avond. Zware sanctie van de man in het zwart, aangezien Moulin niet eens betrokken was in de bewuste fase. Zo moet W-B het volgend weekend opnemen tegen OH Leuven zonder de middenvelder. Afspraak op zaterdag 6 februari om 20.00 u. in het Freethielstadion.

 

KAA Gent: Sels; Nielsen, Mitrovic, Rafinha; Foket, Milicevic (88′ Saief), Deaux (46’ Schoofs), Kums (k), Dejaegere; Depoitre, Simon (74’ Matton)

Waasland-Beveren: Henkinet; Jans, Moren, Buatu, Demir; Coulibaly (77′ Milosevic); Vanzo (62’ Gano), Moulin (k), Cissé (82′ Lumanza), Langil; Schrijvers

Doelpunten: 16’ Buatu 0-1, 18’ Depoitre 1-1, 70’ Dejaegere 2-1

Gele kaarten: 16’ Buatu, 30’ Deaux, 49’ Schrijvers, 59′ Moulin, 78′ Cissé, 90′ Saief, 92′ Moulin

Rode kaarten: 92′ Moulin

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

Toeschouwers: 19.870