Go back

Zesde stagedag in San Pedro del Pinatar

Tekst en foto’s : Walter Clippeleyr

Stage met codewoord discipline

Vanmorgen werkten de 24 spelers van Waasland-Beveren, die mee reisden op winterstage naar het zonnige San Pedro del Pinatar in de buurt van Alicante, hun laatste training af. Tijdens deze conditietraining ging het er pittig en scherp aan toe.  Op het eind van de training voelde sterkhouder Gary Coulibaly een korte, maar stekelige pijnscheut aan de linkerknie. Uit voorzorg bleef hij daarna aan de kant en kreeg hij de nodige verzorging van de kinesisten. Pittig detail: de training werd op een afstand gadegeslagen door een honderdtal luidruchtige supporters van Royal Antwerp FC. ’s Namiddags speelde de tweedeklasser een oefenwedstrijd tegen Lokeren op het naast gelegen voetbalterrein.

De spelers van W-B kregen na het middagmaal vrijaf. Op het programma stonden nog een bezoek aan een plaatselijk shoppingcenter en een gezamenlijk diner in het restaurant van het sportcomplex waar zij in de voorbije dagen in de meest comfortabele omstandigheden konden oefenen. Daarmee was Stijn Vreven het alleszins eens. ”Wij hebben het hier best naar onze zin gehad. Een hotel met een goedverzorgde service, uitstekende oefenterreinen en een temperatuur die wellicht onvergelijkbaar is met die op het thuisfront. Wat kunnen we dan nog meer willen?” vertelde een zichtbaar tevreden coach. Na het middagmaal richtte de coach een woordje van dank aan de directie en overhandigde aanvoerder Milos Maric wat graag een gesigneerd voetbaltruitje aan de directrice van het hotel Lodomar.

Was het een bewuste keuze om geen oefenwedstrijd te spelen tijdens de stage?

Stijn Vreven: ”Ja, daarvoor hebben we bewust gekozen. Daardoor konden we geplande oefenprogramma met onder meer drie conditionele trainingen op een rustige manier helemaal afwerken. Een oefenmatch zou dat bemoeilijkt hebben. Volgende week dinsdag plannen we een oefenwedstrijd, weliswaar achter gesloten deuren, op de Freethiel.”

Het is niet nieuw, maar ook op de trainingen hier tijdens de winterstage – lees beter : zomerstage – ging het er heel gedisciplineerd aan toe.

Stijn Vreven: ”Had jij anders verwacht? Om zo’n jonge groep de grenzen te doen verleggen en dus beter te maken, telt maar één codewoord : discipline. En ja, die gasten hebben dat intussen goed begrepen. Daarom voel ik mij op het eind van deze stage dan ook een tevreden coach.

Het 35-koppige gezelschap van W-B landt zaterdag rond het middaguur op de luchthaven van Deurne en wordt rond 13.30 uur verwacht op de vertrouwde Freethiel.

Zo zit de winterstage er zo goed als op. Wil je de verslagen van de voorbije dagen nog eens herlezen? Klik dan snel door: Dag 2Dag 3 Dag 4 Dag 5

De foto’s van de stage kan je hier vinden, op onze Facebookpagina.