Go back

Beloften mee op kop in Groep A na winst bij Club Brugge

Tekst & foto: Ward Callens

Het uitstekende weekend van Waasland-Beveren heeft maandagavond nog een leuk vervolg gekregen. De Beverse beloften klopten de U21 van Club Brugge in Schiervelde en nestelen zich zo naast Standard Luik op kop in Groep A!

Het stadion van tweedeklasser KSV Roeselare was het decor voor de beloftewedstrijd tussen Club Brugge en Waasland-Beveren. Bij Club Brugge stond Felipe Gedoz negentig minuten tussen de lijnen. Bij geel-blauw mochten een aantal A-kernspelers minuten maken, waaronder Valtteri Moren, Deni Milosevic en Senne Van Dooren. Ibou Sawaneh en Hugo Sousa maakten beiden hun wederoptreden na een maandenlange revalidatie.

De wedstrijd begon met een hoekschop van Zakaria M’Sila die maar rakelings naast doel werd gekopt door Maxim Nijs. Meer kansen volgden er eigenlijk niet in de eerste helft, die beide doelmannen gerust zonder handschoenen hadden kunnen spelen. De deur zat goed op slot bij W-B, maar de wedstrijd werd ook gekenmerkt door slordigheidjes en foute keuzes langs beide kanten. Beterschap in de tweede periode, waarin geel-blauw meer kansen in elkaar kon knutselen.

Op het uur werd Ibou Sawaneh de diepte in gestuurd door Milosevic. De aanvaller werkte beheerst af in de verste hoek: 0-1! Een adequate reactie van een erg jong Club Brugge kwam er niet, blauw-zwart kreeg ook na de pauze geen bal tussen de palen. Bij W-B ging het spelniveau wel in stijgende lijn en er volgden nog enkele prima kansen. Invaller Brent Peers knalde het leer nog tegen de lat en in de slotminuut stuitte Kevin Hebbelinck op doelman Jens Teunckens. Het bleef dus bij die ene treffer van Ibou.

Zo kunnen we spreken van een verdiende zege voor onze Jonge Leeuwen, die aan de driepunter een gedeelde eerste plaats in Groep A overhouden. Jong W-B telt tien punten uit vier duels. Standard sprokkelde evenveel punten, maar speelde al zes wedstrijden in de groep met de beste acht belofteploegen. Na de uitzege van de Beverse hoofdmacht bij Sporting Charleroi opnieuw dus vreugdetaferelen bij geel en blauw!

 

Waasland-Beveren: Goblet; Van Dooren (k), H. Sousa (68′ Atheba), Moren, Nijs; Ito (85′ Pieters), Milosevic, M’Sila; Hebbelinck, Ibou (70′ Peers), Van Remoortere (80′ Erciyas)