Go back

Freethielnieuws 01-02: duel krijgt staartje voor Vreven & Schrijvers

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

De wedstrijd bij KAA Gent, die zondagavond met 2-1 verloren ging, krijgt nog een vervolg voor trainer Stijn Vreven en aanvaller Siebe Schrijvers. Die laatste zal op vraag van de Reviewcommissie vervolgd worden door het Bondsparket van de KBVB. Binnenkort zal Schrijvers zich dus moeten verantwoorden voor de Geschillencommissie. De Genk-huurling kreeg geel in de wedstrijd tegen Gent na een foutieve tackle op Sven Kums.

Het bondsparket stelde dan weer een boete van €600 voor aan Stijn Vreven op basis van het scheidsrechtersverslag. Ook Gent-speler Lucas Deaux zal op basis van tv-beelden vervolgd worden door het Bondsparket. Op het halfuur ging de Fransman na een gemiste controle door op de enkel van Ousseynou Cissé. Scheidsrechter Nicolas Laforge brak daarop de aanval van W-B af om Deaux geel te geven. Thibault Moulin kreeg in het wedstrijdslot een tweede gele kaart en mist dus sowieso het treffen met Oud-Heverlee Leuven.

 

De beloften van Waasland-Beveren spelen maandagavond hun tweede wedstrijd in Groep A. Om 19.30 u. spelen de Jonge Leeuwen op het veld van KRC Genk (Cristal Arena, terrein 2). Vanuit de A-kern reizen volgende spelers mee naar Limburg: Janssens, Lumanza, Nabab, Milosevic, Leemans, Caufriez, Van Dooren en Irawan. Livio Nabab mag na bijna twee maanden blessureleed ritme opdoen bij de beloften en stilaan gaan denken aan zijn wederoptreden in de Beverse hoofdmacht.

 

De spelersgroep werd maandag gesplitst voor de ochtendtraining. De spelers die zondagavond in Gent op het veld stonden hielden het bij een hersteltraining. Zij die maandagavond met de beloften aantreden werden vrijgesteld. De overige spelers kregen een veldtraining voorgeschoteld. Onder hen ook Ibou Sawaneh en Hugo Sousa (deels). Steeven Langil en Ousseynou Cissé gingen langs bij de dokter.