Go back

Freethielnieuws 08-02: W-B in beroep tegen schorsingsvoorstel Jans

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Waasland-Beveren ontving maandag een voorstel tot minnelijke schikking van het Bondsparket van de KBVB na de uitsluiting van Laurent Jans tijdens de wedstrijd tegen OH Leuven afgelopen weekend. Jans werd toen door scheidsrechter Serge Gumienny na tien minuten uitgesloten na een tackle op Leandro Trossard.

Het bondsparket stelde op basis van het scheidsrechtersverslag en televisiebeelden voor om Jans te schorsen voor twee speeldagen (vanaf 10 februari) met een bijkomende boete van €600 omwille van een “vrijwillige trap aan tegenstrever die de fysieke integriteit in gevaar bracht”. W-B en Jans verwerpen het voorstel en gaan in beroep. De speler zal zich daarom op dinsdag 9 februari moeten verantwoorden voor de Geschillencommissie voor het Betaald Voetbal. Hij zal daarbij worden bijgestaan door een clubadvocaat. Voor Jans was het de eerste rode kaart in zijn profcarrière. Dit seizoen had de verdediger voor de wedstrijd tegen OH Leuven nog maar twee gele kaarten moeten slikken.

Ook Siebe Schrijvers moet dinsdag verschijnen voor de Geschillencommissie. De Reviewcommissie had de jongeling laten vervolgen door het Bondsparket na de wedstrijd tegen KAA Gent. Het ging meer bepaald over de tackle op Sven Kums, waarvoor Schrijvers bestraft werd met een gele kaart.

 

Zaterdag werden na de wedstrijd tegen OHL tien gesigneerde wedstrijdshirts geveild onder de aanwezige suppporters die meededen aan de Jupiler-actie. Iedere volwassen supporter die een draagplateau met zes Jupilers had aangekocht en nadien aanwezig was voor de anonieme trekking, maakte kans op één van de tien door de spelersgroep gesigneerde shirts. Jonathan Buatu en Siebe Schrijvers maakten o.a. in het Themacafé de winnaars bekend. Hier nog eens de namen van de tien winnaars: Michel Suy, Patrick Cathoir, Yannick Janssens, Pieter Van Bogaert, Steven Vermeulen, Quinten Roeland, Hans De Bruyn, Stijn Boons, Jan Verschooren, Daan De Coninck, Brecht Schrijvers, de heer Moortgat en Ronald De Bruyn. Proficiat!

 

Maandag kwam de spelersgroep samen op de Freethiel voor een recuperatietraining en videoanalyse. Een deel van de groep trok naar de gym, een ander deel werkte een veldtraining af. Tortol Lumanza en Arthur Irawan, beiden herstellende van een virale infectie, hielden het bij een individueel loopprogramma.