Go back

Freethielnieuws 09-02: Jans en Schrijvers kennen hun lot

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Laurent Jans en Siebe Schrijvers moesten dinsdagmiddag voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB verschijnen. Beide spelers kennen hun sanctie: Jans wordt geschorst voor één speeldag effectief en één met uitstel. Schrijvers wordt niet geschorst en kan komend weekend aantreden tegen KRC Genk, de club die hem uitleent aan W-B.

Laurent Jans kreeg in de wedstrijd tegen OH Leuven na tien minuten een rode kaart van scheidsrechter Serge Gumienny na een foutieve tackle op Leandro Trossard. Het voorstel tot minnelijke schikking van het Bondsparket luidde twee speeldagen schorsing en een boete van €600. De Geschillencommissie volgde voor een stuk de redenering van de verdediging, die onder meer wees op het ‘blanco strafblad’ van de Luxemburger. Het schorsingsvoorstel van het Bondsparket werd teruggebracht naar een schorsing van één speeldag effectief plus één met uitstel, te beginnen van 11 februari, en een boete van €800. Jans is dus geschorst voor de wedstrijd tegen KRC Genk, maar kan het weekend daarop wel aantreden tegen RSC Anderlecht.

De Reviewcommissie had Siebe Schrijvers laten vervolgen door Bondsparket na zijn gele kaart in de wedstrijd tegen KAA Gent. Schrijvers kreeg vroeg in de tweede helft geel van scheidsrechter Nicolas Laforge na een onvrijwillige fout op Sven Kums. Volgens de bondsprocureur was er echter sprake van ‘serious foul play’ en hij vroeg dan ook een schorsing van twee speeldagen. De Geschillencommissie besloot na het horen van alle partijen niets te weerhouden en had dus oren naar de verdediging en de woorden van de speler, die aangaf dat het zeker geen intentionele tackle was en hij enkel de bal wilde spelen. Zo kan Schrijvers zich zaterdag tonen tegen ‘zijn’ Genk.

 

Dinsdag wordt er op de Freethiel voor en na de middag getraind, in de voormiddag binnen, ’s namiddags op het oefenveld. De spelersgroep kreeg daarbij het gezelschap van enkele beloftespelers, Remco Pieters, Maxim Nijs en Sebastien Ito. David Destorme was ziek en bleef thuis. Glenn Leemans, Ibou Sawaneh, Zakaria M’Sila (mediale band) en Valtteri Moren (heup) werkten individueel in de gym. Die laatste zou donderdag, na de rustdag van morgen, weer kunnen aansluiten bij de groep.