Go back

Herman Vermeulen: “Gered? We blijven waakzaam en bescheiden”

Tekst: Ward Callens - foto: Geert Franquet & Jean Bonjean

Geen Stijn Vreven op het trainersbankje in Charleroi. Hij was geschorst en dus nam assistent-trainer Herman Vermeulen de taak van waarnemend hoofdtrainer op zich. Vermeulen ging na de wedstrijd ook tekst en uitleg geven tijdens de persbabbel. “Onze eerste helft was niet goed tegen een Charleroi met aanvallende intenties”, opende hij zijn analyse. “We hebben niet veel kunnen betekenen. Gelukkig konden we de rust in met slechts één goal verschil. Halfweg voerden we wat wijzigingen door en in de tweede helft kwamen we stilletjes aan beter in de wedstrijd.”

“Het was een gek scenario. De match kon beide kanten opgaan. Een nederlaag had ook gekund, het ging echt op en af. Voetbal is iets geks. We zijn erg tevreden met deze overwinning. We hadden op voorhand niet verwacht dat we hier drie punten zouden pakken. Het behoud zal nu wel zeker zijn, maar we moeten voorzichtig blijven. Tegelijkertijd mogen we ook nog naar boven kijken. Alles ligt dicht bij elkaar. We mogen niet meer in de gevarenzone komen, maar blijven waakzaam en bescheiden.”

“Er resten ons nog twee wedstrijden waarin we punten willen pakken. We mogen niet denken dat dat zomaar zal gebeuren. We moeten scherp blijven en met dezelfde mentaliteit spelen als vanavond. Dan kunnen we er nog een mooi seizoenseinde van maken”, aldus Vermeulen.